Crescendo strikt Duitse Bierbrouwer voor Bierpulschuifwedstrijd

140 Views

Crescendo strikt Duitse Bierbrouwer als gangmaker voor Bierpulschuifwedstrijd

Op zondag 27 augustus worden al weer voor de 9e keer de Open Ooyse Bierpulschuifwedstrijden gehouden. Het evenement wordt zoals altijd georganiseerd door Muziekvereniging Crescendo uit het buurtschap Ooy in Zevenaar. Het evenement is een unieke wedstrijd waarbij gezelligheid en geluk voorop staan. Het concept blijkt erg goed te werken, want het aantal deelnemers en bezoekers stijgen nog steeds. Mede daardoor zijn de brouwers van Veltins aan boord gesprongen om het concept verder uit te bouwen.

Net zoals vorig jaar zal het evenement plaatsvinden in het Schuttersgebouw EMM aan de Slenterweg 2 in Ooy Zevenaar. Tijdens de wedstrijden wordt gestreden om de Willy Hendriks bokaal, een wisselbeker die uitgereikt wordt aan het beste team. De wisselbeker is genoemd naar de medeoprichter en bedenker van het evenement. Voor het eerst worden voor deze editie de resterende prijzen en een aantal extra prijzen ter beschikking gesteld door de nieuwe hoofdsponsor Veltins.

Het bierpulschuiven is een echte teamsport. Elk team, heren, dames en eventueel gemengd, bestaat uit drie teamleden die elk, per ronde, een bierpul gevuld met bier over een 27 meter lange baan moeten schuiven. Hoe verder geschoven wordt hoe beter. Ook voor de toeschouwers valt er veel te beleven. Zij kunnen baanvakken kopen. Alle pullen met bier die in hun baanvak terechtkomt wordt gratis aan hen ter beschikking gesteld. Een dolle boel natuurlijk. Dit jaar wordt ook nog eens een waardevolle publieksprijs ter beschikking gesteld door Veltins. Het geheel wordt omlijst met een ludieke presentatie en gezellige schuifmuziek.

Vanaf 13:00 uur starten de wedstrijden, inschrijven start om 12:00 uur. Men kan zich vooraf inschrijven (deelname vanaf 18 jaar) via de website van Crescendo: www.crescendo-zevenaar.nl

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Veel aandacht op de 27 meter lange schuifbaan voor bierpullen (2)

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).