Duo orgel en dwarsfluit in grote of Martinikerk Doesburg

12 Views

Zondagmiddag 24 september a.s. brengen Louise en Wilbert Berendsen in de Grote of Martinikerk te Doesburg een concertprogramma voor orgel en dwarsfluit. Een concert in het kader van de reeks ‘Freytag op zondagmiddag’ van StiDoMu.

Wilbert bespeelt het historische Freytag-kabinetorgel uit 1805, Louise bespeelt de dwarsfluit. Zij brengen werken ten gehore van Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebasian Bach, Georg Philipp Telemann en Joseph Schmidt.

Louise Berendsen heeft de Master of Music bij Aldo Baerten aan het Utrechts conservatorium in 2016 voltooid. Bachelor of Music werd zij aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij de fluitiste Gudrun Bourel. Haar eerste docent was Peter Liebregt, waar zij op tienjarige leeftijd begon met haar fluitlessen.

Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij William Bennet, Peter Lukas Graf, Matthias Ziegler, Michael Faust, Dieter Nanz, Wendela van Swol en Eva Amsler.

Louise verdiepte zich in kamermuziek voor de meest uiteenlopende bezettingen en in zeer diverse stijlen. Ze werkte als fluitist onder andere met audiovisueel kunstenaar Michael Karr, Projekt67 en de ska-band Tribute to Rico. Met het harp-fluit duo Sophie-Louise geeft ze regelmatig concerten.

Wilbert Berendsen, broer van Louise, is de vaste organist van de Martinikerk. Hij is Stadsorganist van Doesburg en cantor-organist van de Martinikerk. Hij behaalde in 1997 zijn UM-diploma aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans van Nieuwkoop. Ook studeerde hij Kerkmuziek en volgde een applicatieopleiding Koordirectie. Hij nam deel aan verscheidene masterclasses in Europa. In 2007 was hij finalist in het Nationaal Improvisatieconcours te Amsterdam. Van zijn spel is een zeer succesvolle CD verschenen, opgenomen op het Walcker-orgel. Hij studeerde beiaard bij Frans Haagen, stadsbeiaardier van Doesburg en hoofddocent beiaard aan de Nederlandse beiaardschool.

 

Zondag 24 september a.s. in de Grote of Martinikerk te Doesburg om 15.30 uur.

Vóór en na het concert is er gelegenheid voor een drankje of kopje koffie/ thee en na te praten met de musici.

Toegang € 15,00 en voor donateurs van StiDoMu € 13,00. Jongeren tot 18 jaar vrij toegang.

Kaarten via www.stidomu.nl en aan de kassa.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Louise Berendsen

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).