Eerste opening Burgermeester Baat van Beekse kermis

28 Views

Op zondagmiddag 27 augustus opende burgemeester Peter de Baat de Beeks-Loerbeekse kermis.  De burgemeester en zijn vrouw werden tezamen met e.m. diaken Gerard Hendriksen en Pastoraal werker Guus van der Ploeg bij de pastorie van de Martinuskerk door het bestuur van het St. Jansgilde opgehaald. Gezeten in een open koets  trok het gezelschap met de bonte optocht van schutters, muziekvereniging Volharding  en dansvereniging Let’s Dance door de straten van Beek en Loerbeek.

In zijn openingstoespraak memoreerde de burgemeester hoe bijzonder het voor hen was geweest om voor de eerste maal in de optocht door de beide dorpen te hebben meegetrokken. Wat hem daarbij vooral opviel was het enthousiasme van de mensen in de straten en de schoonheid van het Montferlandse landschap. Een bijzonder woord van welkom richtte hij aan erelid dhr. Heijnst die als negenennegentig jarige nog steeds actief de kermis meeviert. Hij wenste eenieder een vooral gezellige kermis toe, waarbij het weer zich in ieder geval van de zonnige kant liet zien.

De aanwezigen mochten na de officiële opening genieten van de vendelhulde welke door de vendeliers werd gebracht aan alle aanwezigen, in het bijzonder aan het schutterskoningspaar Tomassen.

’s Avonds werd de kermis  tot in de kleine uurtjes gevierd. Maandags volgden de schietwedstrijden waarbij gestreden werd om het kermiskoningsschap 2017.

Fotograaf: Ben Boers

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Kermis St Jansgilde Beek (1) (Custom)

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).