Expositie Fred Sieger Vorm-Materie-Kleur op drie locaties

22 Views

Van 11 juni tot en met 3 september 2017 is de expositie Vorm – Materie – Kleur van Fred Sieger te zien op drie locaties:
Gemeentehuis Zevenaar,  Ziekenhuis Rijnstate Zevenaar en Kunstwerk! Liemers Museum.

Kunstwerk! Liemers Museum houdt een bijzondere expositie over het abstracte werk van de Zevenaarse kunstenaar, wijlen Fred Sieger (1902-1999). Fred heeft zich tijdens zijn leven in zijn kunst voortdurend vernieuwd. Hierdoor is zijn werk zo divers dat één locatie niet voldoende is om alles te tonen. Daarom wordt de kleurrijke tentoonstelling van Fred Sieger getoond op drie locaties: Ziekenhuis Rijnstate Zevenaar, Gemeentehuis Zevenaar en het Liemers Museum. Elke locatie toont verschillende invalshoeken in zijn werk. Samen tonen de drie locaties een representatief overzicht van Siegers abstracte kunst vanaf de jaren 50 tot zijn overlijden in 1999.

Deze kunstschilder is voor veel kunstliefhebbers geen onbekende. Hij werkte vanaf 1965 in zijn huis en atelier aan de Markt in Zevenaar. Hij ontwikkelde zich in de loop van zijn carrière van een kunstenaar die uiterst nauwgezet stillevens en portretten schilderde tot een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het abstract-expressionisme. Zijn werk is te omschrijven als kleurrijk of spannend, intens of harmonieus, muzikaal wellicht. Naast schilderen gaf hij ook les aan de kunstacademie in Arnhem, waar hij o.a. Klaas Gubbels en Jan Cremer tot zijn leerlingen rekende.

De werken van Fred Sieger zijn eigendom van de Sieger White Stichting, die de collectie hebben ondergebracht in het Liemers Museum.

“Ieder schilderij een nieuw avontuur”

Bezoekadres:
Ziekenhuis Rijnstate Zevenaar, Hunneveldweg 14a. Gratis toegankelijk. Zie www.rijnstate.nl voor de openingstijden.
Gemeentehuis Zevenaar, Kerkstraat 27. Gratis toegankelijk. Zie www.zevenaar.nl voor de openingstijden.
Liemers Museum, Kerkstraat 16. Zie www.liemersmuseum.nl voor de openingstijden en de toegangsprijzen.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
sw-01027k

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).