Filmhuis presenteert van 3 t/m 9 augustus

8 Views

In de periode van 3 t/m 9 augustus worden in Filmhuis Zevenaar de volgende films vertoond:

El Ciudadano Ilustre. Het volk versus elite. Daniel Montovani, schrijver en Nobelprijswinnaar voor literatuur wordt uitgenodigd om in zijn geboortedorp het ereburgerschap in ontvangst te nemen. Niet iedereen is even blij met zijn komst. El ciudadano ilustre drijft de spot met zowel de zelfverzekerde schrijver als de simpele, bekrompen provincialen met hun eigenaardigheden.
Do 3-8, za 5-8, di 8-8 20:15 u en ma 7-8 14:30 u.

Django is de pionier van de swingende zigeunerjazz. Het is 1943 en Django Reinhardt speelt in de grootste zalen van Parijs maar andere zigeuners worden in Europa vervolgd. Wanneer hij door de nazi’s wordt gedwongen om op tournee te gaan in Duitsland, vlucht hij.
Vr 4-8, ma 7-8, wo 9-8 20:15 u, zo 6-8 14:30 u en di 8-8 10:30 u.

Bram Fischer, een advocaat die door Afrikaners gezien werd als een verrader toen hij Nelson Mandela verdedigde. Hij voorkwam dat Mandela de doodstraf kreeg. Sterk op feiten gebaseerd rechtbankdrama met Peter Paul Muller als intrigerende held.
Zo 6-8 20:15 u, di 8-8, wo 9-8 14:30 u.

I am not our negro. Een indrukwekkende Amerikaanse burgerrechtenfilm. ‘Het verhaal van de neger is het verhaal van Amerika. Het is geen fraai verhaal’, aldus James Baldwin. In zijn documentaire verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.
Do 3-8 14:30 u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
django klein

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).