Filmhuis Zevenaar in de benen voor stichting HDKT

86 Views

Niet alleen hard werken, maar ook hardlopen

Maatschappelijk betrokken is Filmhuis Zevenaar bij uitstek, ook lokaal. Op 5 juni zullen medewerkers van het filmhuis hun beste beentje voorzetten en zowel de Ooyse Landloop rennen als de film De Marathon vertonen ter promotie van stichting HDKT.

“Stichting HonderdDuizend Keer een Tientje (HDKT) is een lokaal initiatief waarmee geld ingezameld wordt voor onderzoek naar sarcoomkanker,” aldus Niels Jansen, medewerker van het filmhuis en organisator van de acties voor stichting HonderdDuizend Keer een Tientje (HDKT). “Omdat deze ernstige en kwaadaardige vorm van kanker zo zeldzaam is, zijn er weinig middelen beschikbaar voor onderzoek. Wij willen graag ons beste beentje voorzetten en een bijdrage leveren. Als Filmhuis hechten we niet alleen waarde aan internationale verhalen, maar zeker ook aan lokale initiatieven. Maatschappelijke betrokkenheid is erg belangrijk voor ons.”

Ter promotie van de stichting rent een medewerkersteam mee met de Ooyse Landloop op 5 juni. Diezelfde avond (en nogmaals op 11 juni) zal Filmhuis Zevenaar de Nederlandse film De Marathon (komisch drama, winnaar van drie gouden kalveren) vertonen, waarvan alle opbrengsten vervolgens aan stichting HDKT worden gedoneerd. Niels: “De distributeur van de film (Dutch FilmWorks), heeft ook zijn beste beentje voorgezet en De Marathon voor deze speciale vertoning gratis ter beschikking gesteld. We nodigen alle inwoners van de Liemers dan ook uit om samen met ons een succes te maken van deze actie.”

Filmhuis Zevenaar bestaat sinds 1979 en is sinds oktober 2000 gevestigd aan de Wittenburgstraat in Zevenaar. Het Filmhuis richt zich veelal op films met meer diepgang, achtergrond en informatie.

Op de foto van links naar rechts het Medewerkersteam: Jan Bergmans, Henk Wezendonk, Gerianne van Ravels, Niels Jansen, Bert Whien en Wim Sloot.

Fotograaf Hans van Varik

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
VLNR Medewerkersteam Jan Bergmans, Henk Wezendonk, Gerianne van Ravels, Niels Jansen, Bert Whien en Wim Sloot. Fotograaf Hans van Varik

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).