Gemeente Westervoort wint €1.000 voor de Speelmobiel

5 Views

De gemeente Westervoort ontvangt een cheque ter waarde van €1.000 van Wecycle voor ‘de Speelmobiel’ van Stichting Kulturhus Westervoort. De inwoners van Westervoort wisten deze cheque te bemachtigen door zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren bij 2Switch en het afvalbrengstation. De gemeente hoort bij de top 25 van gemeentes die het meeste e-waste inleverden. De Speelmobiel is verheugd met de bijdrage. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Inwoners konden van 28 april – 31 augustus hun e-waste inleveren bij 2Switch en het afvalbrengstation en ‘inchecken’ met hun smartphone om punten te scoren. Westervoort behoort tot de top 25 van gemeenten met de meeste punten per inwoner en wint daarmee een sponsorcheque voor de Speelmobiel. Deze bus is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en komt onder andere op schoolpleinen en in de wijken om kinderen te vermaken met sport en spel.
Wethouder Hans Breunissen overhandigde de cheque aan Timo Riphagen, Combinatiefunctionaris Sport van Stichting Kulturhus Westervoort, die regelmatig met de Speelmobiel op pad gaat. Breunissen: “De inzamelactie is een mooie manier om het inleveren van elektrische apparaten en spaarlampen te stimuleren en we zijn heel blij met deze bijdrage. Maar natuurlijk kunnen inwoners het hele jaar door hun elektrische apparaten inleveren. Niet alleen hebben de inwoners van Westervoort laten zien dat zij recycling belangrijk vinden, maar natuurlijk kunnen we deze cheque ook goed gebruiken voor nieuw speelgoed voor de Speelmobiel.”

Wecycle haalt de ingeleverde apparaten en lampen op bij de inleverpunten en zorgt voor optimale recycling zodat grondstoffen een tweede leven krijgen. Wegens het grote succes is Wecycle van plan om ook volgend jaar de actie met de lokale goede doelen te herhalen. Kijk voor meer informatie op Wecycle.nl/inleveren.

Foto: Wethouder Hans Breunissen (links) overhandigt de Wecycle-sponsorcheque voor de Speelmobiel aan Timo Riphagen, Combinatiefunctionaris Sport van Stichting Kulturhus Westervoort

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Wecycle_Westervoort_2017

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).