Geweldige EURO Voetbaldag bij s.v. OBW Zevenaar

19 Views

Op donderdag 25 mei jl. [Hemelvaartsdag] organiseerde s.v. OBW voor de 8e keer de EURO Voetbaldag. Ruim 100 jongens en meiden in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar uit Zevenaar, Giesbeek, Pannerden, Didam, Lobith, Angerlo, Aerdt en zelfs Emmerich waren naar Sportpark Hengelder gekomen. Dit jaar stond de EURO Voetbaldag in het teken van de Europese topclubs, zoals: Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Manchester City & Bayern München.

Het programma werd dit jaar afgewerkt op veld 2, veld 3 en de handbalhoek. Het hoofdveld kon niet gebruikt worden, omdat s.v. OBW kleine kinderen niet op kunstgras wilt laten voetballen. Achteraf gezien pakte dit heel goed uit. Je had heel goed overzicht over alle velden en tevens moest OBW 1

‘s middags nog nacompetitie spelen op het hoofdveld. Toby Jansen van sv OBW JO9-2 werd als deelnemer v.d. EURO Voetbaldag gekozen tot pupil v.d. dag bij de wedstrijd van OBW 1.

De ochtend begon met het verwelkomen van de topteams, fotoshoot en het Wilhelmus. Voordat de kinderen van start gingen met het programma van de EURO Voetbaldag moesten de spieren even warm gemaakt worden met een gezamenlijke warming-up. De rest van de dag waren er voor ieder team diverse spelvormen, wedstrijden, pannavoetbal, het Doelschietspel, Speed Check Shot en de strijd om de penaltybokaal. Om 11.35 uur werd er op de hoofdtribune genoten van de gezamenlijk lunch. Om ± 14:00 uur waren alle spellen en wedstrijden gespeeld.

Wat volgde was de finale van de Penaltybokaal. De winnaars van elk team mochten mee doen aan deze finale. Waar het de voorgaande jaren de beslissing nog lang op zich liet wachten, was het dit jaar snel duidelijk. Sam Terpstra (6-9 jaar) en Casper Zweers (10-12 jaar) waren de overtuigende winnaars en lieten de keepers Ricardo en Joris kansloos op alle 3 de penalty’s.

Bij het Doelschietwand wonnen Pim Piepers (150 punten) en Reiner Jacobs (200 punten) en

bij het Speed Check Shot wonnen Robin Kruijs (75 km/u) en Mauro Peters (93 km/u). Zij kregen allen een bal.

Bij de teamwedstrijden was “Barcelona uit” de sterkste bij de 6 t/m 9 jarigen en na een spannende strijd pakte “Barcelona thuis” de eerste plaats in de poule 10 t/m 12 jaar.

Na een intensieve dag gingen kregen alle kinderen een medaille, certificaat en een ijsje mee. Moe en voldaan gingen ze naar huis of bleven nog op Sportpark Hengelder om de spelers van OBW 1 aan te moedigen.

Dankzij de inzet van de organisatie, alle vrijwilligers en sponsoren was het een onvergetelijke dag, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Foto sv OBW EURO-Voetbaldag 2017

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).