Henk Jansen Beekse Kermiskoning 2017

27 Views

Beek en Loerbeek vierden kermis in het laatste, warme weekend van augustus. Maandag de 28-ste augustus werden de daarbij horende schietwedstrijden van het Sint Jansgilde gehouden. De zittende schutterskoning Gerard Tomassen en het gildebestuur vuurden stipt half een de openingsschoten af op de vogel. Deze vogel die zaterdags door de schutterij en muziekvereniging in optocht werd opgehaald bij Jeroen Gepkens aan de Steegseweg, bleek een bijzonder taaie te zijn. Na ruim 3 ½ uur strijd en 480 kogels loste Henk Jansen het verlossende schot waarbij de laatste resten van de vogel naar beneden kwamen. 11 jaar geleden was hem dit ook al eens gelukt. Na het in ontvangstnemen van de felicitaties koos hij zijn vrouw Inneke tot koningin. Bij de Dames was het eerder op de middag Jessica van Moerkerk die de romp van de vogel liet landen.

’s Avonds werden Henk en Inneke bij hen thuis door het gildebestuur als kermiskoningspaar 2017 geïnstalleerd. Ondertussen was bij het huis aan de Oude Kolkstedeweg door hun vriendengroep een boomstam als versperring aangebracht. Deze moest door de bielemannen van de schutterij worden doorgehakt. Onder grote belangstelling werd hierna een vendelhulde gebracht aan het nieuwe koningspaar. Vervolgens werden zij in een open wagen naar het Gildehuis gereden vooropgegaan door een bonte stoet van muziekvereniging Volharding en schutters van het Sint Jansgilde. Daar werd op muziek van de groep Millennium tot in de kleine uurtjes kermis gevierd.

Op de dinsdagmiddag de 29-ste heeft Nienke Tiemessen bij de kinderen de romp er afgeschoten en werd daarmee de kinderkermiskoning. Ze heeft Marij Ambting gekozen als koningin. Voor de ereleden was en is de dinsdagmiddag hét moment om terug te kijken op kermissen uit vervlogen tijden, schieten op de geluksbaan en genieten van de oude dans en omdat het zo warm was, het op tijd aanvullen van het vocht in de inwendige mens.

Op de webpagina www.sintjansgilde.nl zijn alle uitslagen van de schietwedstrijden kermis 2017 te vinden. Binnenkort worden hier ook foto’s van Beek-Loerbeekse kermis geplaatst. Ook op de facebookpagina www.facebook.com/sintjansgildebeek zijn foto’s en verdere informatie te vinden.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
IMG_20170828-5 (Custom)

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).