Jonge snorkel duikers op vissafari

26 Views

Tijdens de laatste duikles maakten jeugdleden van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) een spannende snorkel tocht in het buitenwater. Het werd een heuse vis-safari.
De jonge snorkels duikers gingen aan het begin van de avond onder begeleiding van ervaren duikers het water in om hun snorkel vaardigheden in het buitenwater te oefenen. Onder water zagen zij onder andere grote groepen stekelbaarsjes en werden er zelfs verschillende grote baarzen en snoeken gespot. “De kinderen kwamen vol enthousiasme het water uit. Het was dan ook wel heel gaaf dat we zo veel gezien hebben en dat zelfs zonder duikset. Dat belooft alleen maar meer voor de kinderen als ze eenmaal 14 zijn en aan een volledige duikopleiding mogen beginnen”, aldus Ruud Dorland, jeugdtrainer bij duikteam SAL. Na afloop werd er gezellig nagepraat en lekker gesmikkeld van de BBQ. Natuurlijk mochten ook de marshmallows niet ontbreken.
Duikteam SAL biedt snorkel lessen voor kinderen vanaf 10 jaar. Iedere donderdag avond trainen zij in het zwembad in Lobith waar afwisselend snorkel lessen, duiklessen met persluchtset, conditietrainingen die gaan van estafettes tot stormbanen en funlessen die variëren van onderwater hockey tot nachtduiken worden gegeven. Daarnaast organiseert de vereniging vier keer per jaar een leuk uitje voor de kinderen en dit alles voor een contributie van slechts 10,- euro per maand (bij automatische incasso). Natuurlijk mogen kinderen eerst gratis vier keer proberen of ze het leuk vinden. Wil jij ook leren snorkelen en meer weten over deze leuke vereniging?

Kijk dan voor meer informatie op www.subaqualibera.nl of mail je vraag naar jeugd@subaqualibera.nl.

Over duikteam Sub Aqua Libera:
Duikteam Sub Aqua Libera is met meer dan 120 leden een van de grootste duikverenigingen van Nederland en gevestigd in Lobith (gemeente Rijnwaarden). De leden komen uit de gehele Liemers en zelfs daarbuiten. De vereniging is in 1973 opgericht en draait geheel op vrijwilligers. Ze heeft de beschikking over een eigen clubhuis, vulstation en buitenwatervoorziening. De binnenwater trainingen vinden plaats in zwembad de Boskuul in Lobith en het Lentebad in Zevenaar.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
snorkelduikers_sal_vlak_voor_de_vissafari klein

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).