donderdag, april 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLeden van Reddingsbrigade "De Breuly" winnen 8 medailles op het NK lifesaving...

Leden van Reddingsbrigade “De Breuly” winnen 8 medailles op het NK lifesaving op zee

Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor reddingsbrigades in Noordwijk hebben Jeroen Koster (Duiven) en Stefan Ubbink (Lathum) in totaal 8 medailles gewonnen in de categorie Masters.

Brons en zilver voor Stefan Ubink

Stefan Ubbink behaalde zilver op het onderdeel Surfski race (700 meter met een soort kano door de branding varen) en voor het onderdeel Board race (500 meter met een soort surfplank door de branding varen door middel van het gebruik van je handen) won hij een bronzen medaille. Ook won hij een bronzen medaille voor het onderdeel Beach flags, waarbij een soort stoelendans wordt gedaan op het strand.

Vijf keer goud voor Jeroen Koster

Jeroen Koster wist op de onderdelen Board race, Surfski race, Surf race, Beach run en Ocean man een gouden medaille te behalen.

Bij de Surf race moet er 300 meter door de branding zwommen worden. De Beach run is een hardloopwedstrijd van 1 kilometer door mul zand. En bij de Ocean man worden de onderdelen Surfski race, Surf race en Board race in één keer achter elkaar gedaan.