Onthulling kunstwerk ‘Vogelvlucht’ op vrijdag 2 juni

54 Views

De inrichting van de openbare ruimte in het centrum van de gemeente Duiven is bijna klaar. Het kunstwerk ‘Vogelvlucht’ op het nieuwe Remigiusplein maakt hier onderdeel van uit. Op vrijdag 2 juni om 16.00 uur wordt ‘Vogelvlucht’ onthuld. Het kunstwerk is gemaakt door Maree Blok en Bas Lugthart. U bent van harte welkom!

Het verhaal
Het kunstwerk vertelt het verhaal van de gemeente Duiven. Een man- en vrouwfiguur lijken aan te komen vliegen, hangend aan de poten van een grote duif. Als een poëtische verbeelding van de snelle groei die de gemeente heeft doorgemaakt. De laatste decennia zijn veel jonge gezinnen neergestreken om hier hun bestaan op te bouwen. De figuren met de duiven roepen de associatie op met de heilige Remigius, waar het plein naar vernoemd is, en die vaak wordt afgebeeld met een duif op zijn schouder. De duiven worden s’ avonds van binnenuit verlicht met led verlichting. Als de avond valt, vloeien de kleuren langzaam in elkaar over en lijken de mensfiguren te zweven boven het plein.

Postduiven
Verspreid over het Remigiusplein zijn 50 postduiven neergestreken in het hart van het dorp. De bronzen duiven dragen kleine postduifberichtjes met zich mee. Het zijn fragmenten uit de geschiedenis van de gemeente Duiven, vanaf de eerste vermelding van Thuvine (Duiven) in het jaar 838 tot heden.

Programma:
16.00 uur Welkom door burgemeester Rik de Lange
16.05 uur Woordje door wethouder Johannes Goossen
16.10 uur Kunstenaars aan het woord
16.15 uur Dansvoorstelling Vogelvlucht
16.20 uur Onthullingsmoment kunstwerk ‘Vogelvlucht’

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
DSC03722 maree bij vrouw sculptuur

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).