Opening 14e editie Nationale Sportweek in Zevenaar

30 Views

Zondag 10 september 2017 wordt om 11.00 uur de 14e editie van de Nationale Sportweek officieel geopend, met als thema ‘Ik neem je mee!’. De opening vindt plaats op het parkeerterrein voor de Albert Heijn aan de Kampsingel. Tijdens de Nationale Sportweek zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit Nederland hun deuren open en verzorgen ze sportclinics,- toernooien en –demonstraties. Voorafgaand aan de officiële opening vindt er, in aanwezigheid van wethouder Gerard Hendriksen, om 10:00 uur ook een gezamenlijk gezond ontbijt plaats op het parkeerterrein.

 

Activiteiten

De lokale opening wordt georganiseerd door de Sportcoaches Zevenaar in samenwerking met de Albert Heijn Zevenaar. Tussen 11:00 en 17:00 uur is er een breed facet aan sportverenigingen aanwezig die zich presenteren op de sportinformatiemarkt. Verder worden er diverse demonstraties en workshops gegeven waardoor inwoners de verschillende sporten ook zelf kunnen ervaren.

 

Naast deze activiteiten vindt er ook een proeverij van groente en fruit plaats en kunnen inwoners deelnemen aan de workshop ‘Gezonde snack’.

 

Sportweek voor ouderen

Buiten deelname aan de Nationale Sportweek organiseert de gemeente Zevenaar ook een Sportweek voor Ouderen. Tijdens deze week worden alle inwoners tussen de 55 en 75 jaar geënthousiasmeerd om (meer) te gaan bewegen. Ook het vergroten van sociale contacten, een vitale(re) levensstijl en een langere zelfredzaamheid zijn doelen van de Sportweek voor Ouderen.

 

Gerard Hendriksen: “De gemeente Zevenaar vindt het van groot belang dat ook de 55+’ers van Zevenaar de mogelijkheid hebben om op een leuke manier te bewegen. De Sportweek voor Ouderen draagt hier op een hele mooie manier aan bij.”

 

De Sportweek voor Ouderen vindt plaats van zaterdag 7 oktober tot en met 14 oktober 2017.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
sportweek

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).