Pianoconcerten in kerk van Aerdt

38 Views

Dit jaar wordt voor de 7e keer het “Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival” gehouden. Daarin worden jonge veelbelovende pianisten in de gelegenheid gesteld masterclasses te volgen in Kleve en zich aan het publiek voor te stellen op 22 plaatsen in de Euregio.

In de kerk van Aerdt wordt een mooie Kawai vleugel geplaatst. En de kerk krijgt een tentoonstelling van de fotograaf Henk Rodrigo met foto’s gemaakt in onze regio . Dankzij de medewerking van Kunstwerk! het Liemers Museum.

Dit alles om een vruchtbare omgeving te maken voor de volgende concerten:

Op vrijdag 28 juli, 19.30

speelt Yuna Nakagawa (1999) muziek van L. van Beethoven, J. Brahms en F. Liszt.

Sinds oktober 2012 studeert ze aan de Robert Schumann Musikhochschule Düsseldorf. Ze trad al op in verschillende belangrijke concertzalen zoals de Tonhalle in Düsseldorf, de Filharmonie in Essen en het Mendelssohn-Haus in Leipzig.

Op zaterdag 29 juli, 19.30 zal Dominika Rak(2004) een programma uitvoeren met werk van o.a. J.S. Bach, F. Chopin en M. Moszkowski. Sinds 2011 studeert ze aan het Arthur Rubinstein Muziekgymnasium in Bydgoszcz.

Diezelfde avond speelt Maria Wojtaszek(2003) muziek van Bach, Haydn en Tschaikowski. Zij studeert aan het Jan Paweł II. – Gymnasium in Odolanów.

Zondag 30 juli 19.30

Het is Zhuotao Huang(1997), die muziek vertolkt van Haydn, Chopin en Scriabin.   Sinds 2010 studeert ze aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf in de jong talent afdeling “Schumann Junior”. Ze was al te horen in belangrijke concertzalen zoals de Jahrhunderthalle in   Bochum, de Robert-Schumann Saal in Düsseldorf en de Filharmonie in Essen.

Op maandag 31 juli, 19.30

Vandaag is de beurt aan de Nederlandse Jurn Tjoa(1998). Hij zal muziek uitvoeren van L. van Beethoven, I. Albeniz en Fr. Liszt. Momenteel krijgt hij les op het Amsterdams conservatorium. Jurn concerteerde in o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en het Grachtenfestival Amsterdam.

Dinsdag 1 augustus, 19.30 speelt Nicole Rudi(1995) uit Duitsland. Haar programma bevat werk van van Beethoven, Schumann, Chopin en Janáček. Zij studeert in Hannover aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien.

Op woensdag 2 augustus, 19.30

sluit Peiyun Xue(1993) de serie concerten af met muziek van Mozart, Chopin, Schumann en Liszt. Zij groeide op in Tilburg in een muzikale familie. Sinds 2015 studeert ze piano aan het Maastrichts conservatorium.

Peiyun was te horen tijdens talrijke live-concerten, o.a. voor Radio 4 in het Concertgebouw Amsterdam, de Grachtenconcerten, het Vrijthof in Maastricht en in Guangzhou, China.

De toegang tot de concerten is gratis. Bij de uitgang is de mogelijkheid voor een gift die ten goede komt aan de jonge pianist.

adres: Kerkweg 26 in Aerdt

organisatie: Kunstkring Het Gelders Eiland

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
8f6136b2-8d4b-4d92-9f44-52c97ab83d96

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).