Slagwerkers op weg naar het Wereld Muziek Concours

48 Views

Slagwerkgroep Crescendo bereidt zich sinds januari intensief voor op een deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in juli 2017. Het WMC is de grootste muzikale wedstrijd ter wereld. Onder leiding van dirigent John Sonderen, worden de Ooyse muzikanten uitgedaagd om op 28 juli het beste van zichzelf te laten horen.

De slagwerkers zullen deelnemen met een speciaal voor Crescendo gecomponeerd programma. Bijzonder is dat het volledige programma geschreven is door twee Zevenaarse componisten, te weten Dolf de Kinkelder en Maarten Zaagman. Het hoogtepunt van het programma is ‘Machine Machine’ gecomponeerd door Dolf de Kinkelder. Het muziekstuk is geïnspireerd op dreunen, ritmes en klanken van onuitputbare machines. Voor het creëren van het juiste geluid met bijbehorend gevoel maken de slagwerkers gebruik van onconventionele instrumenten.

Maarten Zaagman arrangeerde een volledige percussie versie van ‘Shaker Loops’, het bekende minimalistische werk voor strijkers van componist John Adams, met prachtige oorstrelende caleidoscopische klanken.

Het volledige programma bestaat uit vijf verschillende werken die aansluiten bij de creatieve en veelal ook abstracte melodische voorkeur van slagwerkgroep Crescendo. De slagwerkers zullen bij twee van deze werken ondersteund worden door topsolist Egon Smit, saxofonist van Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.

Kunnen de slagwerkers u ook raken?

Om ook het publiek uit de Liemers van deze muziek te laten genieten, speelt de slagwerkgroep de première van hun programma tijdens het slagwerkweekend Rake Klappen in Het Musiater. Zaterdagavond 8 juli vanaf 20:15 uur en zondag 9 juli matinee vanaf 14:15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via Het Musiater.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
crescendo

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).