Slagwerkgroep Crescendo behaalt vierde plaats op Wereld Muziek Concours

183 Views

Vrijdag 28 juli heeft slagwerkgroep Crescendo deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Heerlen. De achttien slagwerkers behaalden daar met bijna 95 punten hun hoogste score ooit. De groep, onder leiding van dirigent John Sonderen, kreeg een gouden medaille en werd vierde in de eindstand.

Het WMC is een vierjaarlijks kampioenschap voor orkesten en ensembles uit de hele wereld. De Ooyse drummers kwamen uit in de hoogste divisie en speelden daarin vijf muziekstukken. Alle muziekstukken waren gemaakt en gearrangeerd door Zevenaarse componisten Dolf de Kinkelder en Maarten Zaagman. De slagwerkwereld en de jury had lovende woorden voor de muziekkeuze en uitvoering van deze composities.

Voorzitter Teun de Koning was trots: “We hebben samen heel hard gewerkt om dit resultaat te behalen. Zowel individueel als collectief hebben we de afgelopen negen maanden hier naartoe gewerkt. Het is mooi om te zien dat dat ook beloond wordt door de jury.”

Voor dirigent John Sonderen was de dag extra speciaal. Hij werd door de Bond voor Orkestdirigenten verkozen tot beste slagwerkdirigent van het WMC.

Foto gemaakt door: Ad van Dooren.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Slagwerkgroep Crescendo WMC 2017-1

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).