zaterdag, december 9, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburg11 Years after ‘11

11 Years after ‘11

‘Wij zijn de generatie die het zich niet herinnert, en zoiets als dit mag nooit vergeten worden.’

Onder dit motto maakten drie leerlingen van het Liemers College een documentaire over de aanslag in Noorwegen op 22 juli 2011. Deze documentaire zal op 17 april 2023 in première gaan in de Turmac Cultuurfabriek te Zevenaar om 19:30.

Bekend onderzoeksjournalist en programmamaker Sinan Can zal na het vertonen van de documentaire met de leerlingen in gesprek gaan over hun ervaringen in Noorwegen.

Het eiland Utøya en het regeringsgebouw in Oslo werden bij de aanslagen het hardst getroffen. Met deze documentaire belichten de leerlingen de reactie van de samenleving: hoe weerbaar is een democratie? Om antwoord te krijgen op deze vraag zijn Kayi Vermaeten, Letizia Tammeling en Diede Polman afgelopen zomer naar Noorwegen afgereisd. Daar zijn ze onder meer met overlevenden, Noorse onderzoekers en jongeren in gesprek gegaan. Deze gesprekken zijn verwerkt in de documentaire.

De première avond ’11 Years After ’11’ op 17 april maakt onderdeel uit van De Gelderse Vrijheidsdagen, en valt onder het programma ‘Gelderland in Vrijheid’. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Erfgoed Gelderland, Rijnbrink en Kunstwerk! in samenwerking met HOPE XXL, Q-Highschool en het Liemers College. Kijk voor meer informatie op www.vrijheidgelderland.nl.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden om de avond bij te wonen via: https://liemerskunstwerk.nl/11yearsafter11

Toegang is gratis.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties