Op zoek naar werk vanuit een uitkering – download de RSD app!

281 Views

LIEMERS – Voor mensen die langere tijd zonder werk zijn of die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt is het vinden van een passende baan lastig. Ook nu de arbeidsmarkt enorm is aangetrokken. RSD de Liemers, de sociale dienst voor de Liemers, is voor de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort de instantie die zorgdraagt voor de uitbetaling van bijstandsuitkeringen. Voor veel mensen die een beroep moeten doen op de bijstand, is deze financiële ondersteuning essentieel in hun levensonderhoud. Maar de Sociale dienst doet meer. Dat is ook de reden dat zij hebben geïnvesteerd in de RSD app. Een digitale vraagbaak voor mensen op weg naar werk.

 

RSD de Liemers doet meer

‘Voor een klein deel van de mensen die aanspraak maken op een bijstandsuitkering is het gewoon niet mogelijk om te werken. Voor het andere deel zijn mensen wel in staat om te werken, maar is het te lang geleden, of bestaat het vak waarvoor ze zijn opgeleid gewoonweg niet meer. Deze mensen helpen wij werk-fit te maken. Dat wil zeggen dat we ze begeleiden met gerichte trainingen of scholing om aan te sluiten bij de wensen van werkgevers. We hebben goede contacten bij bedrijven en weten wat zij zoeken. Wij kennen onze klanten en weten wat ze kunnen. Zo ontstaan regelmatig mooie combinaties. Ook kijken we samen met werkgevers naar mogelijkheden om functies te creëren, zodat ze passen bij de mogelijkheden van onze klanten. Zo snijdt het mes aan twee kanten’, aldus Wilfred Hekkers, manager van RSD de Liemers.

 

RSD app

Mensen zijn steeds mobieler door gebruik van smartphone of tablet. Daarom heeft RSD de Liemers voor inwoners van Duiven, Westervoort en Zevenaar de RSD app ontwikkeld. Hierop staan vacatures voor betaald werk, maar ook mogelijkheden binnen de Banenafspraak of vrijwilligerswerk. Klanten kunnen snel en laagdrempelig hun interesse kenbaar maken aan hun klantmanager. De klantmanager kijkt of deze vacature binnen de mogelijkheden past van de klant. Ook wordt er direct gekeken of er begeleiding nodig is om de match tussen kandidaat en vacature tot een succes te maken.

 

Meer weten over de RSD app? Kijk op https://www.rsddeliemers.nl/rsd-app. Hier kunt u ook de folder over de RSD app downloaden.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!