12e editie BuitenBlik met nog een jaar verplaatst naar 2022

15 Views

In maart dit jaar heeft de organisatie van theater en muziekfestival BuitenBlik vanwege de corona pandemie het besluit genomen de 12e editie te verzetten naar het weekend van

14 t/m 16 mei 2021. De organisatie was toen hoopvol gestemd dat zij in 2021 weer een volwaardig festival zou kunnen neerzetten op het terrein aan de oevers van de Breuly.

 

Nu het corona virus zich weer in alle hevigheid verspreidt en de verwachting is dat de bestrijding van het virus nog geruime tijd duurt, heeft de organisatie besloten de 12e editie nóg een keer uit te stellen, nu tot het hemelvaartweekend van 27 mei t/m 29 mei 2022.

Om een volwaardig festival te kunnen organiseren, moet de voorbereiding ervan in een vroegtijdig stadium starten. Onder de gegeven omstandigheden denkt de organisatie dat het nu nemen van dit nieuwe besluit niet te vroeg is en zo wie zo helderheid biedt.

 

Hoe sterk – juist nu – de behoefte aan sociale en culturele activiteiten ook is, BuitenBlik is helaas volledig afhankelijk van subsidie, sponsoring en giften. Met alle onzekerheden en veranderde omstandigheden is het organiseren van het festival in 2021 nu een te groot financieel risico (geworden).

 

Voor vragen, opmerkingen of een toelichting naar aanleiding van dit bericht kunt u mailen naar info@buitenblik.nl

 

Foto: Rob Jansen

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!