8 Views

Vermeer in Bibliotheek Didam

Het Rijksmuseum brengt samen met Philips levensechte replica’s van Vermeers schilderijen naar heel Nederland. Van 29 april tot en met 17 mei komt de tentoonstelling Dichter bij Vermeer in Bibliotheek Didam.

 

Voor Dichter bij Vermeer is een kabinet uit de Eregalerij nagemaakt. In dat kabinet hangen vier replica’s van schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. In de weken van de tentoonstelling is er van alles te doen in de bibliotheek. Er zijn twee workshops, kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd en een speurtocht én bezoekers kunnen een puzzel winnen door mee te doen aan een prijsvraag.

 

Bij de workshop ‘Verander Vermeer’ gaan deelnemers zelf aan de slag met een kunstwerk van Vermeer. Onder leiding van kunstenares Ineke van Geemen maken ze een collage. De workshop is op zaterdag 6 mei van 12.00-14.00 uur. Iedereen van 6 tot 106 kan meedoen. Aanmelden voor de workshop kan in de bibliotheek of telefonisch via 0316-221184.

 

Op woensdag 11 mei van 14.00-15.00 uur neemt een specialist van SeniorWeb Montferland bezoekers mee op een virtuele ontdekkingstocht langs de werken van Vermeer. Ze ontdekken de mogelijkheden van het online Rijksmuseum. De workshop is gratis, deelnemers hoeven zich niet aan te melden.

 

Dichter bij Vermeer is een van de programma’s van het Rijksmuseum met als doel om kunst naar mensen te brengen voor wie een bezoek aan het museum niet vanzelfsprekend is. Het is een samenwerking met Philips, de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum en Pon.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!