400 Culturele instellingen dromen de zalen alweer vol. Droom mee!

16 Views

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat sector breed wordt verspreid. Aan alle mensen die theater en in het bijzonder Het Musiater in Zevenaar, een warm hart toedragen.

Het kunstwerk, bestaande uit een column, geschreven door Jan Beuving en een video, welke gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

De hele culturele sector zal die belofte straks waarmaken. Zij zullen er staan, als ze weer mogen. Maar vandaag komt de sector wel samen naar buiten met één boodschap. Eentje die niet zeurt, maar hoop geeft. En bovenal de kracht van kunst laat zien.’ Kijk voor meer informatie, de column, video op www.droom-mee.nl

‘’Kunstwerk! Het Musiater is klaar om te spelen.

Kunstwerk! wacht – met jou – op de rook.’’

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!