5e GRUOSNA 838 Brommertoer op 11 september

44 Views

Zondag 11 september start om 09:30 uur de ‘GRUOSNA 838’ – brommertoer. Een toer van zo’n 100 km door de prachtige gebieden die de Liemers rijk is. Het aantal deelnemers was in de eerste jaren rond de dertig, vorig jaar reden 50 oude bromfietsen de route, een aantal dat ook dit jaar wordt verwacht. De organiserende commissie ‘Gruosna 838’ is onderdeel van CV De Deurdreiers uit Groessen, en organiseerde jaren terug de bekende Amsterdamse Live Avonden, en daarna themafeesten, zoals een Duitse avond, de ‘Jeugd van vroeger’ en ’75 jaar vrijheid vieren we samen’. De commissie is trots op het eerste lustrum van ‘Brommers Kieken’. De drie organisatoren René van Brandenburg, Geert Smits en Peter Berendsen koesteren de onmisbare hulp van Stefan van Gulden uit Westervoort. Stefan zorgt dat er een veilige route wordt uitgezet en is de voorrijder tijdens de toer. De anderen regelen de inschrijving, de startlocatie, de drankjes en de lunch en dat het geheel gezellig verloopt. Op de pauzelocatie ergens in de Liemers worden eieren en hamburgers gebakken door de vrijwilligers. Die locatie wordt vooralsnog geheim gehouden, vorig jaar was het op een erf aan de Veenweg in Achter-Drempt.
De deelnemers zijn afkomstig uit de hele Liemers en zelfs van daarbuiten. Ze hoeven geen lid te zijn, deelname is vrij en kost 10 euro waarvoor ze een rallyschild krijgen plus de koffie, koek, frisdrank en lunch. Dankzij enkele sponsors kan het allemaal worden bekostigd, want het is geen doel om er iets aan over te houden. “Dit is zo’n super dankbare groep mensen om deze toer voor te organiseren, dat geeft meer dan genoeg voldoening” aldus de organisatie.
Op 11 september wordt gestart bij Den Oldenhoek 6a te Groessen (Carnavalsloods van CV De Deurdreiers). Op de route zijn een paar korte stops en halverwege de lunchpauze. In de loop van de middag zal de finish in Groessen tijdens de pauze van de 2e Zeepkistenrace. De brommers zorgen voor een mooi schouwspel als ze daar van het viaduct De Aa naar beneden komen, hetzelfde viaduct waar vanaf ook de zeepkisten naar beneden komen.
Aanmelden voor de brommertoer kan tot op 11 september op de startlocatie, maar liever van tevoren even een mailtje naar brommerskieken@deurdreiers.nl zodat er voldoende koffie, eieren en hamburgers zijn ingekocht.

Auteur: Geert Smits, Kampstraat 20 Groessen, 06-10368795
Foto’s: Archief ‘Gruosna 838’/CV De Deurdreiers

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!