Van 7 t/m 10 september weer kermis in Herwen

292 Views

Schuttersgilde “Vrede & Vriendschap” is klaar voor de jaarlijkse kermis. Deze gehouden wordt van zaterdag 7 t/m dinsdag 10 september. Vrijdagavond 6 september is de generale repetitie en bierproeven in de Cluse. Op zaterdagavond is er om 18.30 uur een schuttersmis met aansluitend een vendelhulde voor pastor en parochie-bestuur. Na de vendelhulde vertrekt de stoet naar de feestzaal in de Cluse en kan het feest, na binnenkomst van het koningspaar Peter Liplijn en Aysel Klostermann, echt beginnen. Schützenverein Westerbauer uit Hagen, Duitsland is deze avond onze gast.

Op zondagmiddag om 16.00 uur is de muzikale rondtocht door Herwen met vendelhuldes bij de erebogen aan de Martinusweg, Slingerdiek en Berkhaag. Het avondfeest begint om 19.00 uur. Deze avond zal onze zustervereniging “Excelsior” uit Lobith te gast zijn.

Op maandagmorgen om 09.00 uur vertrekt de schutterij voor een vendel-hulde naar de ereboog aan de Molenhoek. Hier is tevens de loting voor het prijsschieten. Rond 09.30 uur is vervolgens de afmars naar de vogelstang bij de krib aan de Oude Waal. Ná het prijs- en koningschieten wordt de nieuwe koning naar de feestzaal gebracht waar hij zal worden geïnstalleerd en waar ook de prijsuitreiking plaatsvindt en zullen de jubilarissen zullen worden gehuldigd.

Dinsdagmorgen om 08.45 uur vertrekt het gilde naar de ereboog bij “ ’t Hoekje” Rond 9.45 uur  wordt afgemarcheerd richting ereboog aan de “kromme” Keurbeek en de vogelstang op het plantsoen. Hier gaan de dames strijden om de prijzen en de titel schietkoningin. De kermis wordt rond middernacht afgesloten met het Wilhelmus en de knallen van de kattenkoppen. ’s Avonds is de zaal open om 19.00 uur en zal onze zustervereniging “Eensgezindheid” uit Aerdt te gast zijn.

De muziek wordt dit jaar wederom verzorgd door Kaliber.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!