Aankomst asielzoekers in Duiven

21 Views

Maandag 29 november arriveren de eerste asielzoekers voor een tijdelijk verblijf in het oude klooster Regina Pacis aan Rijksweg 56/56a. De asielzoekers in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar komen uit verschillende landen. Zij blijven tot uiterlijk eind april 2022 in onze gemeente wonen. Burgemeester Huub Hieltjes zal de eerste jonge asielzoekers bij aankomst welkom heten.

De gemeente Duiven werkt mee aan een verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om tijdelijk maximaal vijftig asielzoekers tussen de 13 tot en met 17 jaar in Duiven op te vangen. Het oude klooster Regina Pacis aan Rijksweg 56/56a is aangepast zodat de jongeren er veilig kunnen verblijven.

Noodsituatie Ter Apel

Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat we als gemeente en dorpsgemeenschap onze verantwoordelijkheid nemen. De tijdelijke opvang van maximaal 50 asielzoekers vindt het college passend bij de noodsituatie die is ontstaan in het opvangcentrum in Ter Apel.

Meer informatie

Al het nieuws over de opvang van de asielzoekers is te volgen via www.duiven.nl/asielopvang. Daar vindt u ook de antwoorden op veel gestelde vragen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!