“Abendmusik” door het Bach Collegium Rhenanum in Hochelten

17 Views

Na de zeer succesrijke en door een groot publiek meebeleefde uitvoering van Bach’s Matthäus-Passion in Gennep (NL) op 31 maart j.l. en de daarop volgende Cantate uitvoering op 28 april is het Bach Collegium op zondag 26 mei wederom terug op haar vertrouwde plaats in de St.Vituskerk in Hochelten voor de volgende “Abendmusik”.

Ditmaal een zeer bijzondere “Abendmusik”, omdat – als eerste maal en als uitzondering – het concert niet verzorgd wordt door het complete koor en orkest van het BCR, maar door het “BCR-Kammer-Ensemble”, dat is samengesteld  uit leden van het BCR. Het programma bevat werken van Bach en drie andere componisten uit de duitse en franse Barok.

 

Natuurlijk is er alleen al in Bach’s Cantates onuitputtelijk veel mooie instrumentale muziek te genieten, maar het leek ons goed zo maar eens buiten het gebruikelijke pad te treden in de vorm van zuiver instrumentale muziek uit Bach’s tijd en natuurlijk ook van Bach zelf.

Zes musici van het Bach Collegium Rhenanum komen in verschillende combinaties in actie met hun viool (Veronika Hoffmann-Schneider, hobo (Saskia van Boven), blokfluit (Hans Linnartz), fagot (Ineke van der Lee), viola da gamba (Winfried Keßler-Rode) en clavecymbel (Clemens Janßen).

 

Vier Componisten komen aan bod, waarover tijdens het concert beknopte informatie zal worden gegevens met betrekking tot de overeenkomsten en verschillen in hun composities: J.S.Bach, J.B. de Boismortier, J. G. Janitsch en G. Ph. Telemann. U hoort Concerten, Quadro’s, Triosonates en verrassende andere vormen.

 

De uitvoering vindt plaats op zondag 26 mei in de St. Vitusstiftskirche in Hochelten, begint om 17.00 uur en duurt tot ca. 18.00 uur. Deze Abendmusik vindt plaats onder auspiciën van de Duits-Nederlandse  cultuurvereniging  “Liemers-Niederrhein”.

 

De toegang is nog steeds vrij, dankzij de steun van o.a. Euregio en enkele andere sponsoren. Een bijdrage aan de collecte na afloop is echter van harte welkom.

 

Bezoek ook onze Website voor alle data en programma’s voor 2019: www.bachcollegiumrhenanum.nl

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!