“Abendmusik” door het Bach Collegium Rhenanum in de St. Vituskirche in Hochelten, op Zondag 28 Januari 2018, 17.00 uur.

65 Views

Onder auspiciën van de Cultuurvereniging “Liemers-Niederrhein”

Het BCR begint het nieuwe jaar in haar eerste Abendmusik, met Cantate BWV 126 “Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort” op 28 januari 17.00 uur, in de vertrouwde St. Vituskirche in Hochelten. Een oord waar Bach’s Cantates zowel akoestisch als qua omgevende sfeer bijzonder goed tot hun recht komen. Daarnaast zullen als muzikale apéritif enkele werken van Purcell, Monteverdi en Giovanni Gabrieli ten gehore worden gebracht.

De Cantate heeft een bij Bach vaak voorkomende bezetting van Solisten (Alt, Tenor en Bas), vierstemmig koor ondersteund door strijkorkest, twee hobo’s, trompet, fagot en Basso Continuo. Vocale solisten zijn Britta Willikonsky (alt), Roelof Polinder (tenor) en Janko Fraanje (bas). Van Purcell worden twee delen uit de “Funeral Sentences” voor vier koperblazers uitgevoerd (March and Canzona), van Claudio Monteverdi de Mariahymne uit de Maria-Vespers “Ave Maris Stella, met de diverse zettingen van de oorspronkelijke Gregoriaanse Mariahymne en van Giovanni Gabrieli wordt een Canzona (La Spiritata) uitgevoerd. Koor en Orkest zijn die van het Bach Collegium Rhenanum

Dirigent is Hans Linnartz.

Deze Abendmusik vindt plaats onder auspiciën van de Duits-Nederlandse cultuur-vereniging “Liemers-Niederrhein”.

Ondanks de gebruikelijke en steeds terugkerende vaste kosten van deze uitvoering is de toegang vrij – dankzij het feit, dat wij van diverse kanten (o.a. Euregio en enkele goede gevers) financiële steun krijgen. Een bijdrage aan de collecte na afloop echter is derhalve van harte welkom en helaas ook noodzakelijk, ter dekking van de altijd terugkerende en meestal ook nog bijzondere kosten. Wat U geeft proberen wij in muziek terug te geven!

Bezoek ook onze Website voor alle data en programma’s voor 2018

www.bach-elten.nl

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).