Adriaan Hoek bespeelt orgel in Doesburg

61 Views

Op donderdag 8 augustus laat internationaal concertorganist Adriaan Hoek in de Grote of Martinikerk in Doesburg werken klinken van klassiekers als Johannes Brahms, César Franck en Max Reger, en daarnaast van moderne componisten als Ad Wammes en Joseph Jongen. Van laatstgenoemde componist wordt de Sonata Eroica (op 94) pour grand orgue uitgevoerd, een indrukwekkend werk dat op het romantische Walcker-orgel goed tot zijn recht komt.

Ook de andere werken worden uitgevoerd op het Walckerorgel.

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg en volgt hij nog privélessen bij Kees van Eersel.

Adriaan won vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder de International Schnitger Organ Competition te Alkmaar in 2015. Daarnaast won hij de publieksprijs en kreeg hij de aantekening cum laude. Hierdoor mag hij zich The Young ECHO Organist of 2016 noemen.

Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

Donderdagavond 8 augustus a.s. in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur. Toegang € 12,00, voor donateurs van StiDoMu € 10,00. Kaarten aan de kassa, kerk open om 19.30 uur. Het concert duurt ongeveer een uur.

 

Foto: Pieter Baak

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!