Afronding project Verbeteren Routestructuren in de Liemers

40 Views

GROESSEN – Op 6 oktober a.s. om 11.00 uur vindt de feestelijke ingebruikname plaats van alle nieuwe faciliteiten bij de Waay in Groessen. Dan is tevens het project Verbeteren Routestructuren in de Liemers afgerond.

“Twee jaar hebben we er over gedaan, maar op het resultaat zijn we apetrots” vertelt Theo Kampschreur, voorzitter van de projectgroep Natuur en Recreatie, geinitieerd door Dorpsraad Groessen en Dorpsraad Loo. “De wens om de wat verwaarloosde natuur rond het vroegere zwembad de Waay op te knappen leefde af wat langer, maar er waren geen middelen voor beschikbaar. Toen we echter hoorden, dat er vanuit de provincie ideeën waren voor verbetering van routestructuren in de Liemers, waren we er als de kippen bij. Bij de Waay in Groessen komen meer dan 10 wandel en fietsroutes bij elkaar. De twee projecten samenvoegen was de oplossing, die ook door de gemeente werd ondersteund. Met een budget van € 80.000 konden we aan de slag. Daarmee zijn we in staat geweest 12 nieuwe picknickplaatsen en banken te plaatsen, oplaadpalen voor fietsers en auto’s te installeren en de natuur op te knappen. Om de natuur ook in de toekomst temkiunnen onderhouden is samenwerking gezocht met Scouting Groessen, die dat graag wilden doen, omdat dit heel goed bij hun buitenactiviteiten past. Als tegenprestatie hebben ze het terrein rond de Waay als buitenterrein beschikbaar gekregen. Uiteindelijk is door de samenwerking iedereen heel erg blij.”

Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom bij de Waay in Groessen. Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar. Na de officiële openingshandeling houdt Scouting Groessen de hele dag open huis. Voor wie daar belangstelling voor heeft. Er is een route uitgestippeld langs bijna alle picknickplaatsen in Groessen en Loo. We hebben het idee om gezamenlijk in kleine groepen deze route te fietsen. Dus kom aub met de fiets, want er is praktisch geen parkeergelegenheid.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!