Afsluiting project Korte Ketens in het Liemers Landschap

26 Views

Het kruidenrijke grasland van melkveehouders Esther en Emiel Stam in Spijk is donderdagmiddag 22 juli 2021 het decor van de afsluiting van het project Korte Ketens in het Liemers Landschap (KKLL). Met het project is ingezet op het verkleinen van de keten tussen producent en consument. Ook is gestuurd op een intensievere samenwerking tussen partijen binnen de voedselketen om elkaar te versterken en de streek op de kaart te zetten.

Tijdens de afsluiting vieren de ambassadeurs van de korte voedselketen in de Liemers de resultaten van het project. Naast een korte terugblik en een excursie over de boerderij, wordt een magazine aangeboden aan gedeputeerde Peter Drenth en wethouders Belinda Elfrink en Gemma Tiedink. Zij zullen een reizende expositie lanceren die treffend in beeld brengt wat de Liemers aan lekker lokaal eten te bieden heeft: het aanbod is divers en tongstrelend.
In het magazine staan verhalen over innovatieve agrarische ondernemers uit de Liemers die inzetten op een korte keten: de familie Wilting uit Groessen, Pluimveebedrijf Tomesen uit Kilder, Köning uit Zevenaar en de familie Stam uit Spijk. Allen verkopen zij hun producten al dan niet na verwerking rechtstreeks aan de horeca of de consument. Het magazine bevat ook vier fietsarrangementen om consumenten te laten ontdekken waar lekkere Liemerse producten te koop zijn, in welke restaurants ze te proeven zijn en op welke plekken overnachtingsmogelijkheden zijn.
Het magazine, het streekvoedselverhaal en de arrangementen vanuit het project KKLL zijn terug te vinden op de website van Liemers Trots, de stichting ter bevordering van streekproducten in de Liemers.

Partners van het project Korte Ketens in het Liemers Landschap zijn LTO Noord afdeling de Liemers Montferland, LiemERS++, Liemers Trots, de gemeenten Duiven, Montferland, Westervoort en Zevenaar en pluimveebedrijf Tomesen.
KKLL is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!