Baby Puck Stam ontvangt brandweerkoffertje met preventietips en -producten

64 Views

Veilig slapen: sluit binnendeuren en hang brandmelders in de slaapkamer. Baby Puck Stam uit Babberich ontving op vrijdag 10 november van burgemeester Jeroen Staatsen en Jeroen Beskers van de brandweer Zevenaar een geboortekoffertje vol met brandpreventietips en producten. Het bezoek van burgemeester en brandweer aan moeder Marlees Bus en Puck maakt onderdeel uit van de brandpreventieweken.

Puck Stam is geboren op 25 september 2017 in Zevenaar en haar ouders Marleen Bus en Bart Stam deden sinds de start van de ‘brandpreventieweken’ als eerste aangifte van de geboorte van een baby.

 

In de regio Gelderland-Midden is gekozen om extra aandacht voor brandveiligheid te vragen aan jonge en aanstaande ouders. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen je de binnendeuren moet sluiten, zodat vuur en rook langer in één ruimte blijven en je meer kans hebt om veilig te vluchten en gered te worden. Verder blijkt uit onderzoek dat veel rookmelders niet werken en op verkeerde plekken hangen. Het is belangrijk dat rookmelders in de vluchtwegen en in de slaapkamers

hangen en ook hoorbaar zijn.

 

Voor jonge ouders is het zeker belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Marleen Bus kreeg tijdens het bezoek het koffertje uitgereikt en uitleg over brandveiligheid in huis.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).