Barokensemble in Grote of Martinikerk Doesburg

68 Views

Zondagmiddag 20 oktober brengt het barokensemble Mezzo-Divina Insania muziek uit de Italiaanse en Duitse barok ten gehore. Op het programma staan onder andere werken van Claudio Monteverdi, Giovanni Battista Riccio, Johann Rosemüller en Dietrich Buxtehude.
Het barokensemble Divina Insania is een internationaal ensemble bestaande uit Israëlische en Nederlandse musici die allen een bloeiende carrière hebben in Europa en Israel. De oprichters van het ensemble zijn Doret Florentin (blokfluit), Lilia Slavny (barokviool) and Benny Aghassi (barokfagot). Bijna ieder jaar nodigt het ensemble verschillende musici uit om het repertoire uit te breiden en de programma’s nog rijker en aantrekkelijker te maken voor het publiek.
De Nieuw-Zeelandse sopraan Lauren Armishaw is een bekende verschijning in de wereld van de oude muziek, zij is lid van de basisbezetting van de Nederlandse Bachvereniging een werkte verder met onder andere Les Muffatti (België), L’Arpeggiata (Frankrijk. Lauren maakte CD-opnames met Musica Amphion & Gesualdo Consort en vele anderen.
Siebe Henstra bouwde al op zijn 16de zijn eerste klavecimbel. Daarna studeerde hij achtereenvolgens bij Ton Koopman en Gustav Leonhardt.
Hij maakte als continuospeler deel uit van vele kamermuziekensembles en kamerorkesten, onder meer het Orkest van de Achttiende Eeuw, Les Buffardins, het Leonhardt Consort, La Petite Bande, het Ricercar Consort en het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij de Nederlandse Bachvereniging is hij vast verbonden als klavecinist en organist.
Henstra werkte mee aan heel wat cd-, radio-, tv-, plaat- en operaproducties, onder leiding van onder meer dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen en Jos van Veldhoven.
Hij heeft concerten gegeven als klavecinist, organist, klavichordspeler of continuospeler in de meeste Europese landen, Israel, Rusland, de VS, Mexico en Japan. Meestercursussen gaf hij in onder andere Finland, Duitsland, Portugal, Italië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Catalonië en Tsjechië.
Siebe is vaste klavecinist en organist van de Nederlandse Bachvereniging. Daarnaast is hij hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium en aan het Utrechts Conservatorium. Sinds kort woont hij in Doesburg.

Zondagmiddag 20 oktober a.s. in de Grote of Martinikerk te Doesburg.
Aanvang 15.00 uur. Toegang € 17,50, donateurs StiDoMu 15,00, tot 18 jaar gratis
Kaarten aan de kassa in de kerk of via www.stidomu.nl
Het concert duurt ongeveer een uur. Voor en na het concert en in de pauze is er gelegenheid voor een drankje.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!