Bekend en onbekend bij Folkcafé de Liemers

45 Views

Vrijdagavond 17 november zijn er weer diverse optredens in het folkcafé te beluisteren. Leo de Kruis begeleidt door Niek Edeling. Leo is geen onbekende in de folkwereld. Zijn eerste serieuze band was de Nederlandstalige folkgroep Sistrum. In 2016 is Sistrum gestopt, maar Leo gaat verder met nieuwe liedjes. Niek is percussionist en bespeelt o.a. een BluePoint handpan.

Tevens zal Kurt Efting optreden met zijn gitaar. Kurt is Singer-Songwriter, en bij zijn allereerste noten dansten de meeuwen om zijn zolderraam. In de verte het silhouet van de vuurtoren van Scheveningen. Op 13 jarige leeftijd, nadat hij een show van Paul van Vliet had mee gemaakt wist hij wat hij wilde. Liedjes maken. De release van het studioalbum ‘Liefde was dichtbij’ was een nieuw hoogtepunt. Het is een hommage geworden aan de Singer Songwriters uit de jaren 60-70.

Gerard Slutter en Louis Roes treden regelmatig op als duo. Daarbij zingen zij afwisselend hun eigen repertoire maar ook samen. Met o.a. jaren ‘60- en ‘70 hits, eigen nummers en mooie evergreens. Vooral als duo komen vaak ook enkele cabareteske scènes aan bod. De aankondiging van de nummers loopt bij Louis nogal eens uit op een chaotisch hilarisch verhaaltje. Gerard vormt daarin een bewonderenswaardige tegenpool met zijn fraaie ballads. De begeleiding is op gitaar. Kortom: een afwisselend programma van uitersten.

Folkcafé de Liemers ligt aan het Remigiusplein 9 te Duiven. De zaal gaat om 20:00 uur open. De toegang is gratis. Meer info op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl

Op de foto: Leo de Kruis en Niek Edeling

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).