Beleef de Lente wandeltocht

57 Views

Het Toeristich Informatie Centrum (TIC) organiseert dit jaar op zondag 17 april a.s. een voorjaarswandeling onder het motto “beleef de lente’. Hiervoor is het Activiteitenteam steeds op zoek naar routes over verharde en onverharde wegen en paden in gebieden van onze gemeente, die nog niet zo bekend zijn en ook interessant zijn voor de natuurliefhebber. Omdat zeer binnenkort de nieuwe fiets- en wandelroute via het nieuw aangelegde fiets-/voetveer met drijvende brugdelen over de Oude Waal in gebruik genomen wordt, is het ons voornemen dit jaar een deel van deze route te gaan wandelen in het gebied van de Geitenwaard. Naast een deel van de verharde weg van de Geitenwaard zal deze route ook lopen via de weilanden en langs de oever van de Oude Waal om zo de oversteekplaats van het nieuw pontje/voetveer te bereiken. Om vervolgens langs de oevers van De Bijland via de afsluitdam aan de kop van de Oude Waal en via de Puttmanskrib weer terug te lopen naar het start- en eindpunt. Deze route kent een lengte van iets meer dan zeven kilometer. Een afwisselende route over verharde wegen en onverharde paden, maar voor een groot deel ook door een, voor velen, nog onbekend gebied.

Gezien de aard van de route (voor de helft een échte struinroute) worden stevige wandelschoenen of laarzen aanbevolen.

Deelnemers dienen zich deze dag om 10.00 uur te melden bij het start- en eindpunt, te weten het restaurant van camping ‘De Aerdtse Wacht’, Heuvelakkersestraat 18, 6913 AB Aerdt.

De kosten van deelname bedragen € 5,00 p.p. inclusief begeleiding en koffie/thee met cake bij de start. Bij voorkeur gepast betalen. Na afloop van de wandeling is het restaurant ook geopend voor een snack, lunch of consumptie (voor eigen rekening).

Inschrijving voor deze wandeling is noodzakelijk en kan tot 14 april via de website www.gelderseiland.nl of telefonisch tijdens de openingstijden van het Toeristisch Informatie Centrum via (0316) 769024.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!