Beleef Zevenaar in oorlogstijd met verhalenvertellers

257 Views

Op 4 mei organiseert de werkgroep 4 mei, met medewerking van het Liemers Museum, wederom  een  wandeltocht door het centrum van Zevenaar langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. In 2017 werd deze tocht georganiseerd voor de groepen 8 van de Zevenaarse basisscholen. Dit jaar is de wandeling toegankelijk voor iedereen vanaf 11 jaar.

Tijdens een anderhalf uur durende tocht gaat u onder begeleiding van een gids plekken bezoeken die kenmerkend zijn voor de stad Zevenaar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op diverse plaatsen zullen mensen staan die iets over de geschiedenis van die plek kunnen vertellen. Ook zijn er mensen, die de oorlog hebben meegemaakt en uit eigen ervaring zullen vertellen. Een ooggetuige zal bijvoorbeeld vertellen dat hij op zevenjarige leeftijd getuige was van hoe een Canadese piloot van de Royal Canadian Airforce door afweergeschut werd getroffen en tegen de Andreaskerk vloog.

De wandeling zal plaats vinden op de ochtend en zal ongeveer twee kilometer zijn. De eerste groep start om 09.30 uur.

Belangstellenden voor de wandeling kunnen zich opgeven tot en met 28 april via het e-mailadres: 4meiwandeling@kerkenzevenaar.nl. Wanneer u zich niet per e-mail kunt aanmelden, kunt u met ons bellen tussen 18.00-19.00 uur op het nummer 0316-331102. Meer informatie ontvangt u na aanmelding. Deelname aan de wandeling is gratis.

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).