Bert Timmer Memorial Loop is er klaar voor

191 Views

De derde Bert Timmer Memorial Loop staat zondag 6 september op het programma in het Horsterpark te Duiven. Een recreatieve hardloopwedstrijd voor de gehele familie.

De loopgroep FRoS herinnert met deze memorial loop hun in 2012 overleden loopmaat Bert Timmer. De Dalfense nationale topspeaker Henk Borgmeijer zal luid en duidelijk in Horsterpark commentaar geven op de prestaties van de lopers. Henk  is bij veel loopwedstrijden te vinden én nu ook in Duiven. De organisatie van de BTML verwelkomt Henk inclusief al zijn lijstjes graag op 6 september.
De dag start al om 10:30 uur met de Kidsrun over een afstand van 1,4 km. In 2014 is deze race voor het eerst toegevoegd en al direct een succes  met een sportief enthousiast deelnemersveld en vraagt derhalve om een follow-up. Vorig jaar was de winnende tijd voor de meisjes 5:37 en werd volbracht door Iris Bredewold uit Epe. Bij de jongens was  Sam van der Poel uit Arnhem de allersnelste met een tijd van 5:21. Daarnaast zijn er nog de afstanden 5 en 10 km. De 5 km start om 11:15 uur gevolgd door de 10 km om 12:15 uur. Tegenover verbetering van het parcoursrecord op de 5 en 10 km stelt de organisatie een geldbedrag beschikbaar. De snelste tijd op de 5 km bij de dames staat op naam van Bregje Sloot met 19:08 en bij de heren op naam van Frank Futselaar met een tijd van 15:45. De toptijd op de 10 km is bij de dames gerealiseerd door Renske Smetsers met 39:37 en bij de heren door Dahir Hassan met 33:00. Naast het leveren van sportieve prestaties zijn er allerlei informatie stands aanwezig en er is activiteit en vertier aanwezig.  Elke finisher ontvangt een aandenken aan dit jaarlijkse sportief evenement in de Liemers. De overgebleven gelden worden, zoals elk jaar, gedoneerd aan een goed doel. Het goede doel voor 2015 is de Stichting Reddingshonden RHWW. Wil je op de hoogte blijven van de voortgang, check regelmatig de site www.btml.nl. Als je wilt deelnemen aan de loop, kun je nu alvast je startplek reserveren via de site van de organisatie of via www.inschrijving.nl.

Bert Timmer Memorial Loop

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!