Beursvloer vervult veel wensen

186 Views

Op Maatschappelijke Beursvloer de Liemers ging gemiddeld elke minuut een wens van een maatschappelijke organisatie in vervulling. Vragende partijen (stichtingen en verenigingen) en aanbieders (bedrijven en organisaties) realiseerden op maandag 20 november ruim 60 matches. Deze afspraken in natura vertegenwoordigen samen een waarde van rond de € 40.000,-; bijna een verdubbeling van het vorige Beursvloerresultaat.

Vertegenwoordigers van zo’n 60 maatschappelijke organisaties en 30 bedrijven waren aanwezig tijdens de tweede editie van de Liemerse Beursvloer. Er was een prominente rol weggelegd voor leerlingen van gastheer Het Liemers College. In het kader van hun maatschappelijke stage ondersteunden zij de beurs als parkeerwacht, bedienend personeel of keukenhulp.

Na het muzikale startsein van Muziekvereniging De Club zochten vragers en aanbieders elkaar op in één van de vier themahoeken: Advies, Menskracht, Spullen en Durf-te-vragen. De in blauw-gele jassen gestoken ‘matchmakers’ en speaker Duco Scholtanus hielpen actief mee om mensen bij elkaar te brengen. En met succes, er stond regelmatig een rij wachtenden voor de tafel van notaris mr. Aletta Laarberg-Trynes en notaris mr. Mark Hofman. Na de officiële vastlegging van het aanbod en de tegenprestatie zette fotograaf Jacques Kok de betrokkenen op de foto.

Beursvloerorganisatoren, de Liemerse Uitdaging en de welzijnsorganisaties, Caleidoz, Welcom en Mikado, kijken terug op een geslaagde beurs. Audrey Jeurissen, assistent-manager van de Liemerse Uitdaging: “Dit was mijn eerste Beursvloer en ik sta nog te stuiteren van enthousiasme. Wat een hoop mooie matches. Na even aarzelen ging het als een speer, het uur is omgevlogen. Van websites bouwen, een stichting oprichten, hapjes verzorgen, helpende handen bieden voor een dag vrijwilligerswerk en een persbericht maken tot aan het leveren van meubels, koffiemachines en gordijnen. Super. Er zijn ook veel verbindingen tot stand gekomen waar later nog matches uit voort kunnen komen. Het is echt een resultaat om trots op te zijn.”

Foto: Jacques Kok

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!