Bevrijdingsestafette

76 Views

In de vroege ochtend van zaterdag, 5 mei om 8 uur zal de Loopgroep FRoS arriveren bij het oorlogsmonument op de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat om het Bevrijdingsvuur te overhandigen aan burgemeester Rik de Lange. De loopgroep doet dit al weer voor de vierde keer in samenwerking met de gemeente Duiven.

De lopers vertrekken midden in de nacht vanuit Wageningen waar ook de burgemeester aanwezig zal zijn om het vuur aan de groep te overhandigen. De groep zal in estafettevorm een afstand van 60 kilometer afleggen en gaat onderweg kransen leggen op erebegraafplaatsen Rhenen en Oosterbeek. Bij de monumenten in Westervoort aan de dijk én bij de gebroeders Meuwsen in Groessen aan de Leuvensedijk zullen ook kransen worden gelegd.  Burgemeester Rik de Lange en Wethouder Ineke Knuiman zullen de lopers opvangen aan de gemeentegrens en deze per fiets begeleiden door de gemeente.

Aan deze estafetteloop nemen landelijk zo’n  2000 lopers deel. Een prachtig en uniek symbool van nationale eenheid in vrijheid. Tegen de avond rond 7 uur zal de loopgroep FRoS het Bevrijdingsvuur brengen naar het centrum van Duiven in het kader van ‘Duiven in Vuur en Vlam voor Vrede’. Waar de Duivense Vuurwachter het vuur in ontvangst zal nemen.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).