Bewoners Aerdt en Herwen planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

66 Views

Bewoners uit Aerdt en Herwen planten binnenkort struiken en bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan ‘Aerdt en Herwen in het Groen’, een beplantingsproject van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met de gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland. De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op vrijdag 2 februari. Vijftien deelnemers ontvangen die zaterdag hun beplanting.
Zij planten inheemse struiken zoals sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos en ook veel knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen op hun erf. Om 10.45 uur wordt het startschot gegeven van de feestelijke uitdeeldag ‘Aerdt en Herwen in het Groen’. Dan wordt de eerste boom geplant op het erf van de familie Gerritzen in Ossenwaard 11 te Herwen.

In september was er een informatieavond over het beplantingsproject ‘Aerdt en Herwen in het Groen’. Tijdens twee inloopavonden in oktober konden bewoners hun wensen voor erfinrichting en een eigen ontwerp op tafel leggen. Samen met een adviseur van SLG is vervolgens een individueel beplantingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype van de betreffende grondeigenaar. Via deze actie worden de erven verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard of combinatie van mogelijkheden. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Aerdt en Herwen, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop. Bewoners konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden.

De uitvoering van het project ‘Aerdt en Herwen in het Groen’ was in handen van SLG. Bijzonder in dit project was de actieve inbreng van bewoners over hun wensen voor het eigen erf. Samen maken we het landschap rondom beide dorpen nog aantrekkelijker.

‘Aerdt en Herwen in het Groen’ is een wens van bewoners, voortkomend uit de bewonersprocessen Levend Landschap in Aerdt en Herwen.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).