vrijdag, september 29, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogBlog Nicole Lieve | Kids in Action: Buut vrij

Blog Nicole Lieve | Kids in Action: Buut vrij

Op de eerste zonnige middag van maart loopt ik de Ogtent binnen voor het concert “’Kids in action”. Op de gang zien we al wat kinderen staan, trappelend van ongeduld, ik schat zomaar in dat deze kinderen vandaag wellicht voor het eerst ‘ in action ‘ gaan bij het concert van de Liemers Harmonie Duiven…

Met een strak programma in een kleurrijk decor gaan we van start, veel vernuftige overgangen, waarbij toch de mooiste ingeleid wordt door pianospel met iele hoge klanken van kinderliedjes, we gaan snappen dat de kids nu toch echt gaan komen. Zij spelen wellicht voor het eerst voor het grote publiek trompet, dwarsfluit of klarinet. Vol vertrouwen nemen ze hun plaats in en start de muziek. Je voelt een siddering van bewondering door het publiek; dit is echt het hoogtepunt van de middag en deze kids in action krijgen een dik verdiend applaus.

Een ander groepje jong talent staat in hun zwarte #dlh T-shirts en bonte polsbandjes, ze kijken met grote ogen naar de grote ‘ leider’ van de slagwerkers, zeker zo’n meter groter dan henzelf. Zelfs solo’s gaat ze goed af, dit is niet alleen knap van deze groep, maar het lijkt wel ook nog of ze dit elke dag doen, zo gedisciplineerd en lekker strak.

De jeugd die al doorgestroomd is naar ‘ het grote harmonie orkest’ blaast hun partijtje al mee met de senioren, een van de kippenvelmomenten is de Pirates of de Caribean, ondersteund met prachtige getimede beelden uit de bekende film. Ik zie een klein meisje uit het publiek haar wijsvinger naar boven wijzen naar het grote filmbeeld en tegen haar vader roepen : ‘ Pap, Piet Piraat is er ook’.

Dan start de harmonie met ‘’Music is my first love’’. Dit nummer dat raakt, het is gelukkig donker in de zaal.. Mijn gedachten gaan mee in dit nummer en ik denk : ‘’Wat ontzettend mooi dat deze kids hun liefde voor muziek zo jong meekrijgen’’. En dan gebeurt het… in een wat rustiger tussenstuk waar het orkest bijna stil is… hoor je ineens vanuit de coulissen een heldere kinderstem roepen ‘BUUT VRIJ’… Het kan hier zomaar, dat de jongste jeugd in hun wachttijd zich bezig houdt met een potje verstoppertje tussen de verborgen ruimtes van de Ogtent.

Aan werkelijk alles is gedacht in dit concert, zelfs de jeugd die in het publiek zit, krijgt aan het einde nog een rol met een fietsbel en wordt op het podium gezet. We doen met zijn allen een nummer waar zij met hun fietsbellen mogen rinkelen, op aangeven van de slagwerkjeugd. En zo wordt de verbinding gelegd naar de allerjongste generatie.

Wat ontzettend knap hoe de Liemers Harmonie Duiven de jeugd ‘In Action’ krijgt, in een goed doorlopend en afwisselend programma. De hele middag straalt het plezier van deze kinderen af. En o ja, na de liefde voor muziek gaat de jeugd daarna waarschijnlijk buiten in de zon gewoon weer verder met het spel verstoppertje… Buut vrij!

Nicole Lieve

Foto: Eddy de Wild

 

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties