vrijdag, september 22, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogBlog Ruby Van Den Bergh-Coenraads | Jeugdsentiment

Blog Ruby Van Den Bergh-Coenraads | Jeugdsentiment

Er zijn van die liedjes die je meteen terugvoeren naar je jeugd. Je hoeft maar een fragment te horen en je bent even terug in de tijd.

Toen ik op de basisschool zat, was Kinderen voor Kinderen enorm populair. Ik weet dat het anno 2017 ook nog bestaat, maar of het nog zo speelt als in de jaren 80, dat weet ik niet… In mijn tijd werd er volop meegezongen, deden we de dansjes na en playbackten we ons suf op deze liedjes. Ik kan ‘Op een onbewoond eiland’ nog steeds woord voor woord meezingen…

Wanneer ik De Dolly Dots hoor op de radio, moet ik direct denken aan mijn vriendinnetjes Pauline en Heidi. Wij waren dol op De Dots en we speelden dan ook dat wij ze wáren. Pauline was Patty, Heidi was Angéla (‘Sjeel’) en ik was Anita. Helaas verliet Anita de groep op een gegeven moment en toen werd ik Angela.

Er zijn ook liedjes die voor altijd gelinkt blijven aan een gebeurtenis. Uiteraard liedjes die gespeeld werden op de begrafenis of crematie van een dierbaar persoon. Of het liedje wat gedraaid werd op je trouwdag. Maar soms kan je een liedje linken aan een andere gebeurtenis. Op mijn zeventiende verjaardag kwam ik ’s morgens vroeg beneden en werd ik omver geblazen omdat er uit de speakers keihard het nummer ‘I saw her standing there’ van the Beatles knalde. (hoi pap!) De eerste zin van dat nummer? ‘She was just seventeen, you know what I mean…’ Voor eeuwig het liedje van mijn zeventiende verjaardag dus.

Er gebeurt echter iets vreemds wanneer ik de liedjes van Abba hoor. Ik zing daar dan automatisch een Nederlandse tekst op mee. Als Abba zingt ‘Money money money’ zing ik ‘Pony pony pony’. Wanneer zij zingen ‘The winner takes it all’ zing ík ‘De discotheek zit vol’ en bij ‘Summernight City’ brul ik ‘Kijk ‘es daar zittie’.

Wees gerust lieve mensen, dit is volkomen logisch en te verklaren. In 1981 (ik ben van 1975) kwam er een elpee uit van Kinderkoor de Leidse Sleuteltjes met als titel ‘Abba Voor Kinderen’. Die elpee heb ik werkelijk grijsgedraaid. Ik ben eens gaan speuren op internet en hoera! Alles is tegenwoordig te vinden! Mocht u willen weten naar welke muzikale pareltjes ik als kleuter luisterde, klik dan even hierop: https://www.muziekweb.nl/Link/LAX0331/Abba-voor-kinderen

Waarschuwing: op eigen risico, het blijft nogal hangen…

Ruby Van Den Bergh-Coenraads

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties