Boek ‘Familiebedrijven in de Liemers’ gepresenteerd bij Lindus

389 Views

Het boek familiebedrijven in de Liemers is gisteravond gepresenteerd tijdens een drukke bijeenkomst van de Liemerse ondernemersvereniging Lindus. Het boek is geschreven door Sjoerd Geurts, hoofdredacteur van Lindus-magazine DUS. De eerste twee exemplaren reikte hij uit aan Lindus-voorzitter Henk Dekker en Rabobank-directeur Jan Ummenthum, de man waar hij jaren geleden mee brainstormde over het idee.

Ruim twee jaar lang dook Geurts, die in het dagelijks leven zijn eigen bedrijf Geurts Media runt, in de wereld van familiebedrijven. Het voorwoord werd geschreven door de uit de Liemers afkomstige commissaris van de koning Clemens Cornielje. Daarnaast levert professor Roberto Flören hoogleraar Familiebedrijven aan de Nyenrode Business Universiteit een bijdrage.
“Ik kijk terug op een bijzondere tocht door de Liemers”, vertelt Sjoerd Geurts. “Ik sprak met verschillende generaties, kreeg inzage in historische documenten en de families doken in hun eigen archieven. Het leverde prachtige verhalen, mooie anekdotes en bijzondere onthullingen op. Regelmatig kregen familieleden tijdens een interview verhalen van elkaar te horen die ze zelf nog niet kenden.”

Tegenslagen
De romantiek van het familiebedrijf kwam bovendrijven, maar ook de tegenslagen bleven niet onbesproken. Vaders en zonen die hard botsten, een veroordeelde moordenaar die in zijn jonge jaren actie voert tegen een Liemers bedrijf of een ondernemer die van het bed wordt gelicht vanwege vermeende fraude. Het valt allemaal te lezen in het boek.
Sjoerd Geurts: “Het was een prachtig avontuur en ik ben blij dat het goed en op schema is afgerond. Of het een vervolg krijgt? Er liggen inderdaad wat aanvragen, maar ook mijn eigen bedrijf vergt aandacht.”

Tijdens de presentatie gisteravond in Groessen voor zo’n 175 bezoekers gaf Geurts een inkijkje in het boek en leidde hij een forum met een aantal familiebedrijven en Anita van Gils, als lector familiebedrijven verbonden aan het Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Hogeschool Windesheim in Zwolle.

het boek ligt in de Liemerse boekhandel en in de Landwinkel van Groenrijk in Schouls. Daarnaast is het boek bij Geurts zelf te bestellen via info@geurtsmedia.nl.

De bedrijven uit het boek zijn: Visser Duiven, Kinkelder BV, Bakkerij Godschalk, Royal Eijkelkamp, Delba, Ploccos Horeca Groep, Span Meesterschilders, Ariës Natuursteen, Ebbers Wonen, Ter Heerdt kuikens en hennen, JAZO Zevenaar, Volvo Harrie Arendsen, Intratuin Duiven, Zaal Gieling Groessen en Technisch adviesbureau Willems.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!