Brugklassers Liemers College sluiten project IRun2BFit deels af

217 Views

Op woensdag 9 december sluiten de leerlingen van klas 1 van het Liemers College, afkomstig van de locaties Didam en Zonegge Zevenaar, een deel van het project IRun2BFit (www.irun2bfit.nl) af.

Voormalig Europees Kampioen Marathonlopen Gerard Nijboer is één van de initiatiefnemers van dit project, dat tot doel heeft leerlingen inzicht te laten krijgen in hun eigen lijfstijl en de rol van bewegen, sport en gezonde voeding daarin.

Tijdens de lessen l.o. (lichamelijke opvoeding) is aandacht besteed aan de thema’s hardlopen en conditie en tijdens de lessen bizo (biologie en verzorging) zijn thema’s behandeld op het gebied van het lichaam, sporten en gezonde voeding.

Het project is behalve een samenwerking tussen de vakken l.o., bizo en de mentoren van klas 1 van het Liemers College ook een samenwerking met externe partners. Zo heeft het project vorm gekregen door samen te werken met de gemeenten Zevenaar en Montferland (Didam), de lokale medewerker van de landelijke organisatie het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), atletiekvereniging AV de Liemers, Titussport, Intersport Luising, DansJeFit, turnvereniging Margriet uit Didam, voetbalvereniging SV Babberich, de GGD en de Gelderse Sport Federatie(GSF), Rabobank Arnhem en omstreken en Het Eetlokaal.

Op 9 december wordt een deel van het project afgesloten op en rond het terrein van SV Babberich waar alle eerstejaars leerlingen deelnemen aan de LiemersCollege2BFit-Run. In deze zelfgeorganiseerde run lopen de leerlingen 3 of 5 kilometer. Doel zal zijn dat alle leerlingen proberen de afstand af te leggen zonder te hoeven wandelen. Om ook te weten hoe lang men over de afstand doet wordt de tijdmeting gedaan door Run2Day. Aan het loopevenement kunnen alleen eerstejaars leerlingen en docenten van het Liemers College deelnemen waarbij de ouders welkom zijn om hen aan te moedigen.

Archieffoto: Liemers College

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!