Buitenblik verrast, ontroert en inspireert

442 Views

Het Zevenaarse Buitenblik festival stond in het weekend na Hemelvaart voor het elfde jaar op rij in het teken van straattheater, muziek en creativiteit. Met een programma dat zowel kinderen als volwassenen kan bekoren, trok het festival dit jaar naar schatting 6500 bezoekers naar het zonovergoten Breulyterrein.

Bijzonder was bij deze editie de toevoeging van het programma voor ouderen. Met tal van vrijwilligers werden meer dan 165 ouden van dagen thuis opgehaald en kon men genieten van een speciaal samengesteld programma op de zondagmorgen. Hierbij waren artiesten ingehuurd met een voorstelling die toegespitst is op deze doelgroep. Ook lokaal talent werd ingezet, zo speelde de musicalgroep Vaye een aangepast programma met liedjes van toen en zorgde dansschool Vida met een demonstratie van oude dansen voor een aangename afwisseling.

Nog een opvallend detail was de eveneens uitverkochte wandeling door de omgeving van Ooy en Oud-Zevenaar op zondagmorgen. Geïnspireerd op een boek dat onlangs over het buurtschap Ooy is uitgegeven, leidde de wandelroute langs bijzondere cultuurhistorische plekken in de omgeving van het festivalterrein. Onder leiding van speciale gidsen werd op de grens van het Rijnstrangengebied tekst en uitleg gegeven over de flora en fauna.

Samen met de bands, workshops, theateracts, films, een creatieve markt, culinaire verrassingen en een unieke aankleding van het terrein, mag Buitenblik zich op de borst kloppen; het is uitgegroeid tot een festival waar de Liemers trots op kan zijn.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!