Buitenblik verrast, ontroert en inspireert

393 Views

Het Zevenaarse Buitenblik festival stond in het weekend na Hemelvaart voor het elfde jaar op rij in het teken van straattheater, muziek en creativiteit. Met een programma dat zowel kinderen als volwassenen kan bekoren, trok het festival dit jaar naar schatting 6500 bezoekers naar het zonovergoten Breulyterrein.

Bijzonder was bij deze editie de toevoeging van het programma voor ouderen. Met tal van vrijwilligers werden meer dan 165 ouden van dagen thuis opgehaald en kon men genieten van een speciaal samengesteld programma op de zondagmorgen. Hierbij waren artiesten ingehuurd met een voorstelling die toegespitst is op deze doelgroep. Ook lokaal talent werd ingezet, zo speelde de musicalgroep Vaye een aangepast programma met liedjes van toen en zorgde dansschool Vida met een demonstratie van oude dansen voor een aangename afwisseling.

Nog een opvallend detail was de eveneens uitverkochte wandeling door de omgeving van Ooy en Oud-Zevenaar op zondagmorgen. Geïnspireerd op een boek dat onlangs over het buurtschap Ooy is uitgegeven, leidde de wandelroute langs bijzondere cultuurhistorische plekken in de omgeving van het festivalterrein. Onder leiding van speciale gidsen werd op de grens van het Rijnstrangengebied tekst en uitleg gegeven over de flora en fauna.

Samen met de bands, workshops, theateracts, films, een creatieve markt, culinaire verrassingen en een unieke aankleding van het terrein, mag Buitenblik zich op de borst kloppen; het is uitgegroeid tot een festival waar de Liemers trots op kan zijn.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

3 reacties

 1. Henk van den Wassenberg

  Vorig jaar in een miezerige regen maar nu in een zonovergoten ambiance
  heb ik van dichtbij meegekregen wat het betekent om zulk een feest te kunnen (mogen) organiseren. In mijn bekende omgeving is inspirator en medeoprichter Herman ter Heerd een goed voorbeeld en uiteraard niet te vergeten alle overige vrijwilligers. Een groot dank je wel is op z’n plaats.
  Mvrgr. Henk

 2. wassenberg

  Zoveel acties voor zowel ouderen als voor het jonge spul
  Alle ballen in de lucht houden kan alleen met heel veel vrijwilligers
  Moe maar voldaan terugkijken op op een geslaagd evenement
  Nu ff niks ……………… en dan vol gas DOOR naar de 12e editie !

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!