Buitink Technology komt met ultralicht kuchscherm

317 Views

Veilige, transparante en ultralichte scheidingswanden, waardoor je in tegenstelling tot veel andere materialen wel prima met elkaar kunt communiceren. Met deze innovatie verrast Buitink Technology in Duiven bedrijven en instellingen in hun zoektocht naar ingenieuze oplossingen in deze coronatijd.

De scheidingswanden, constructies en kuchschermen zijn gemaakt van geurloos ETFE folie. Ze bieden optimale bescherming tegen de overdracht van virussen, maar ook van stof, vuil en luchtstromingen. En toch blijf je door het dunne materiaal optimaal in contact met je omgeving, vertelt eigenaar Rienk de Vries van Buitink Technology.
“Wij zagen de afgelopen weken allerlei plaatmateriaal en pvc oplossingen voorbij komen die volgens ons ongeschikt zijn in veel situaties”, vertelt Rienk de Vries. “Wij werken veel met ETFE folie. Dat is directe familie van PTFE en Teflon. Het is heel dun, maar sterk materiaal. Het is veilig, we noemen dat ‘chemisch inert’. Het is bestendig tegen vrijwel alle chemicaliën, er hecht niets aan en het materiaal is goed te reinigen met gangbare reinigings- en ontsmettingsmiddelen.”

Ten opzichte van gangbare transparante materialen heeft ETFE als eigenschap dat het ultradun is (0,1 mm) en daardoor geluid doorlaat. “Je kunt zonder stemverheffing door de hygiënische afscherming heen praten. De ETFE folieschermen zijn akoestisch transparant en hebben daardoor vrijwel geen invloed op de akoestische eigenschappen van een ruimte. In tegenstelling tot dikke folies en plaatmateriaal, ontstaat er door deze schermen ook geen extra nagalm of een hogere nagalmtijd.”

Gebogen

ETFE folie is flexibel en kan daardoor gebogen worden toegepast. Het materiaal is geschikt om met voedingsmiddelen in aanraking te komen of toegepast te worden in omgevingen waar voedingsmiddelen worden geproduceerd of verwerkt. De ETFE kuchschermen zijn daarnaast geschikt om tussen sportende mensen in yoga- en sportscholen te hangen, zodat ze toch samen zijn, maar beschermd worden tegen de overdracht van virussen.

De ETFE folie van Buitink is inmiddels getest en goedgekeurd op verschillende normen waarmee het voldoet aan de regelgeving (EC) 1935/ 2004, regelgeving (EU) 10/2011 en de Duitse LFGB. Het is in tegenstelling tot plaatmateriaal en pvc folie brandveilig volgens de Europese norm EN 13501: Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen. Het valt daarbinnen in klasse B-s1, d0 (het is zelfdovend en geeft geen brandende druppels).

EFTE folie is geschikt voor toepassing in horeca, sportscholen, taxibedrijven, openbaar vervoer, rijscholen, dierenartsen, kappers en in kantoren.

Buitink Technology is producent van innovatieve producten op het gebied van industrie en architectuur en de toepassing van flexibele kunststoffen zoals zeildoek en folie.

Foto: Buitink Technology

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!