Burgemeester gemeente Duiven geeft stempas aan jongste stemmer

62 Views

Burgemeester Huub Hieltjes heeft de stempas aan de jongste stemmer -Dario Fränkel- gegeven. Hij wordt precies op 16 maart, -de dag van de gemeenteraadsverkiezingen- 18 jaar en is daarmee de jongste stemmer van de gemeente Duiven.

Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. 18-jarigen mogen dan voor het eerst stemmen. Voor deze jonge stemmers ook een kans om mee te beslissen wie de nieuwe 21 gemeenteraadsleden van de gemeente Duiven worden. Echt belangrijk, want door te stemmen heb je invloed op de besluiten van de gemeenteraad. En dus op hoe alles de komende jaren in de gemeente wordt geregeld.

Burgemeester Huub Hieltjes: “De verkiezingen vinden plaats terwijl in Oekraïne een democratisch land bruut onder vuur wordt genomen.

Daarmee vergeleken zijn onze problemen klein. Tegelijkertijd mogen we dankbaar zijn voor onze eigen democratie. Die kunnen we allemaal levend houden door ons stemrecht te gebruiken. Iedere kiezer heeft dezelfde invloed. Of je nu op 16 maart 18 bent geworden of net je 101e verjaardag hebt gevierd”.

Dario voelt zich vereerd dat hij de jongste stemmer is in de gemeente Duiven. Dario: “Ik hoop dat ik hiermee kan laten zien aan jongeren dat het goed is om te gaan stemmen en dat je hiermee invloed kan uitoefenen op de politiek.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!