Buurtbewoners flyeren voor de Bloemenbuurt

58 Views

Met diverse projecten geeft de gemeente Montferland de Bloemenbuurt nieuwe impulsen. Bewoners worden uitgenodigd om zelf ook de schouders onder hun eigen woonomgeving te zetten.

De Bloemenbuurt ondergaat op dit moment een ware metamorfose. Woningcorporatie Plavei ontwikkelde samen met de gemeente Montferland een plan voor nieuwbouw en renovatie van de huurwoningen. Met veel aandacht voor duurzaamheid en groen. Maar ook de woningeigenaren worden niet vergeten. De projecten Wijk van de Toekomst en Verbindingen in de wijk zorgen voor mooie initiatieven op het gebied van duurzaamheid, groen en verbinding in de Bloemenbuurt.

Vorige week zaterdag stond een flyeractie op de agenda. Diverse buurtbewoners hielpen mee, vertelt Charlotte Post, van bureau Spectrum dat namens de gemeente het project Wijk van de Toekomst begeleidt. “De afgelopen maanden hebben we met elkaar mooie dingen bereikt. Een groep bewoners zet zich actief in voor de buurt, er is een enquête gehouden en er zijn werkgroepen opgericht. Met de flyeractie hopen we nog meer bewoners bij onze initiatieven te betrekken. We hebben mooie plannen. Van het opzetten van een informatiekrant over isolatie en het houden van een groenschouw in de buurt tot het organiseren van een gezamenlijk klusweekeinde en activiteiten voor de jeugd.”

Bewoner Jan Schuurman is één van de acht vrijwilligers die zijn buurtgenoten een flyer gaat overhandigen. “Het is belangrijk om aandacht te schenken aan je eigen omgeving en je straat een beter uiterlijk te geven”, legt hij uit. “Dat moet je samen doen. Vandaar dat ik graag meedoe.”

Het startsein is gegeven. Iedere flyer gaat vergezeld met een zakje zonnebloemzaadjes, met als doel om voor gele vrolijkheid in de buurt te zorgen. Meer informatie: bloemenbuurtinactie@gmail.com.

FOTO: Verschillende buurtgenoten namen deel aan de flyeractie in de Bloemenbuurt.

Foto: Sjoerd Geurts

 

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!