Caritas Groessen: Een Kerstactie die er toe doet!

71 Views

Het motto ‘Hulp dichtbij’ slaat echt aan

In december 2009 heeft de werkgroep Caritas Groessen deze actie in het leven geroepen. Jaarlijks levert dat steeds meer meldingen op. Iedereen kan zijn of haar bijdrage leveren door een medemens op te geven, die een extraatje kan gebruiken in de decembermaand. Die medemens betreft iemand die geen cent te makken heeft, in eenzaamheid leeft of op welke manier dan ook in de ellende is terecht gekomen. Het kan je buurman of buurvrouw zijn of een andere dorpsgenoot, die in stille armoede leeft. De actie is volkomen anoniem.

Met de Groessense Dorpsbode is een formulier huis-aan-huis bezorgd. Daarop kan men de naam van een persoon of gezin opgeven waarvan men vind dat deze een steuntje in de rug kan gebruiken. Dat formulier kan vervolgens worden gedeponeerd in de brievenbus van de Andreasparochie (Dorpstraat 7). Er kan ook een mailbericht gestuurd worden naar caritasgroessen@outlook.com.

Het ‘extraatje’ bestaat uit een of meer bestedingsbonnen voor een supermarkt en wordt door Caritas op de betreffende adressen ruim voor de Kerstdagen bezorgd.

Degenen die in de gelegenheid zijn om deze actie financieel te ondersteunen, kunnen dat doen op bankrekening NL61RABO0315 4031 87  t.n.v. PCI Caritas Groessen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!