Caritas Groessen met vernieuwde Kerstactie 2016

289 Views

Caritas Groessen heeft besloten de Kerstactie anders in te vullen. Jarenlang werd bij zieken en bejaarden een attentie thuis bezorgd, meestal bestaande uit een lekkernij vergezeld met een kleine kerstgedachte. Veel mensen keken er naar uit, maar de laatste jaren werd het steeds meer ervaren als niet meer van deze tijd.

De Kerstactie 2016 dient veel beter het doel waarvoor de Caritas eigenlijk is bedoeld, voor mensen die het echt goed kunnen gebruiken. De actie heeft als motto ‘HULP DICHTBIJ’ en is interactief, dus meer van deze tijd. Het geeft iedereen de mogelijkheid om hulpbehoevende medemensen een steuntje in de rug te geven.

Er hoeft alleen maar een invulformulier te worden ingeleverd of per mail verstuurd. Daarop vult men de naam en het adres in van een persoon of gezin waarvan men denkt dat die een extraatje kan gebruiken. De actie is geheel anoniem, namen en adressen worden niet bewaard. Het ‘extraatje’ bestaat uit een of meer bestedingsbonnen voor een supermarkt.

Het ‘invulformulier’ wordt huis-aan-huis bezorgd in Groessen, maar kan ook worden aangevraagd via caritasgroessen@outlook.com.

Het formulier kan in een envelop gericht aan Caritas Groessen worden gedeponeerd in de brievenbus aan de Dorpstraat nummer 7 (bij de uitweg van de Andreaskerk). Of versturen per mail.

Foto Andreaskerk Groessen: Sjoerd Geurts

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!