Carnavalsoptocht Groessen gaat definitief niet door

162 Views

Na afgelasting op 23 februari nu definitief geen optocht

GROESSEN – De optochtcommissie heeft samen met het bestuur van CV  De Deurdreiers na een gedegen onderzoek besloten de optocht definitief af te gelasten. Aan alle oorspronkelijke deelnemers is de vraag voorgelegd of ze alsnog willen deelnemen op 8 of 22 maart. De commissie had vooraf als grens gesteld dat minimaal 65% van zowel de wagens als de groepen zouden moeten deelnemen om een waardige optocht te hebben. Helaas is het gewenste resultaat niet gehaald.

Deze uitslag heeft doen besluiten de optocht niet alsnog door te laten gaan. Dit is vervolgens aan alle deelnemers persoonlijk medegedeeld. Uit de reacties bleek een volledig begrip voor het besluit.

De vereniging focust zich nu op het volgende carnavalsseizoen, en op de manifestatie ’75 jaar vrijheid vieren we samen’ op zondagmiddag 22 maart wordt georganiseerd door een van haar commissies ‘Gruosna 838’.

 

Op de 2 foto’s: Wagens uit Groessen die in eigen dorp helaas niet aan de start konden verschijnen, maar wel in Loo (zoals op de foto’s te zien): Fotograaf Sanne Smits

  1. De prinsenwagen met de niet te temmen leeuw van Prins Thijs de 1e.
  2. De wagen van jeugdprins Dani Stokman en zijn groep 8

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!