Carnavalsshow in GROESSEN

172 Views

Groessense carnavalsvierders gaan er toch iets moois van maken

GROESSEN – Onder de naam ‘De Grote Groessense Carnavalsshow’ ligt voor zondag 14 februari van 13.41 tot 20.00 uur een uitgebreid online programma op de plank. Dit is opgezet in nauwe samenwerking tussen Carnavalsvereniging De Deurdreiers en Jongerensoos Rinoceros. Het gehele programma is digitaal te volgen. Houd hiervoor de social media van CV De Deurdreiers en Rinoceros Groessenin de gaten.

Na een officiële opening door Prins Thijs (Steentjes) de 1e en zijn Adjudant Jelle (Roordink) is er een ludieke bingo, eerst voor de jeugd en daarna voor iedereen. De prijzen zijn door de sponsors geschonken. Na de bingo gaat het verder met Rino Radio met daarin live verslag op verschillende locaties in het dorp. Dit wordt afgewisseld met carnavals gerelateerde filmpjes, onder andere een compilatie van optochten uit het verleden. Feestburcht Gieling organiseert van 17.00 tot 19.00 uur een stamppot walk-through waarbij Prins Thijs en Adjudant Jelle de afhalers van de ‘Groessese moes’ bedienen. Het programma wordt afgesloten met een afterparty van 19.00-20,00 uur door DJ Tom Gerritsen.

Groessenaren worden uitgedaagd om hun woning carnavalesk te versieren, waarmee de sfeerprijs voor het mooist versierde huis gewonnen kan worden.

Tevens worden de Groessenaren uitgedaagd een mini-carnavalswagen te maken, zodat er toch een carnavalsoptocht is in 2021. Een filmpje of foto daarvan komt in de uitzending.

Op vrijdag 12 februari zullen de Jeugdprins en -prinses worden gepresenteerd, die ondanks de corona-tijd zijn gekozen door de kinderen onderling van groep 8 op de Joannesschool.

Foto van de woningversiering sturen naar sfeerprijs@deurdreiers.nl

Vlaggen zijn te verkrijgen via de website www.deurdreiers.nl

Filmpje en foto van een mini-optocht aanleveren via: optocht@deurdreiers.nl.

Bingokaarten kunnen worden gekocht via de website: https://www.deurdreiers.nl/winkel (kosten €5,- per kaart/deelnemer).

De stamppot bij Zaal Gieling afhalen voor € 10 p.p. Vooraf te bestellen via de website: https://bestellen.zaalgielinggroessen.nl.

FOTO’s: Uit archief van De Deurdreiers. Het is de Prinsenwagen van de vereniging die vorig niet in Groessen kon rijden (afgelast vanwege zware storm), maar een dag later wel in Loo meegedaan aan de optocht.

2 reacties

 1. Nick Gieling

  Beste heer/mevrouw,

  1 februari is er een mooi stuk geplaatst namens Carnavalsvereniging de Deurdreiers bij jullie op de site.

  Hierbij staat ook een link naar onze webshop, alleen deze werkt helaas niet.
  https://www.bestellen.zaalgielinggroessen.nl/ deze link staat er alleen het is zonder www ervoor.

  Zouden jullie dit kunnen aanpassen?

  Wij horen graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Nick Gieling
  Zaal Gieling Groessen
  06-83202016

  • redactie

   Dag Nick,

   bedankt voor je opmerkzaamheid. We hebben het aangepast!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!